Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Flynth begeleidt studenten in World Horti Center:

"Studenten vinden het interessant dat het bedrijfsleven zijn kennis komt delen"

Sinds oktober 2017 is Flynth participant in het World Horti Center in Naaldwijk: innovatiecentrum voor de internationale glastuinbouwsector. Als kennispartner en adviseur ondersteunt Flynth hier nu ook tuinbouwstudenten. Flynth-adviseur Marcel Scholtes vertelt meer over deze samenwerking.



Het World Horti Center (WHC) is het kloppend hart van de tuinbouwsector. Hier ontmoeten het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid elkaar. Met als doel: zorgen dat de internationale glastuinbouwsector wereldwijd een bijdrage kan leveren aan het welzijn van mensen.

Kennisstand
Flynth heeft een vaste stand in het WHC, waar dagelijks een Flynth-adviseur aanwezig is als aanspreekpunt voor bezoekers. Deze vaste standplaats opent deuren om kennis te delen en nieuwe initiatieven op te zetten. Eén van die initiatieven is de samenwerking met de mbo-opleiding Horti Technics & Management van Onderwijsgroep Lentiz.

Marcel: "Opleidingsmanagers gaven aan dat hun derdejaarsstudenten veel baat zouden hebben bij ondersteuning met het financiële gedeelte van hun toekomstige beroep. Veel van deze studenten hebben namelijk de ambitie om glastuinbouwondernemer of bedrijfsleider te worden."

Adviseur voor de klas
Dit bood voor Flynth kansen om deze ondernemende studenten te laten kennismaken met FlynthVision. Een online tool voor het maken én bewaken van exploitatie- en liquiditeitsbegrotingen.

Marcel: "In mijn eerste gastcollege heb ik studenten wegwijs gemaakt in FlynthVision. In een persoonlijke online omgeving kunnen ze hun eigen investeringsbegroting invoeren en de toekomstige exploitatie en kasstromen inzichtelijk maken. Zo kunnen ze zelf aan de slag met financiële vraagstukken. De docent en ik kijken op de achtergrond mee om de studenten te begeleiden."

Jong geleerd
De studenten zijn enthousiast over de ondersteuning van Flynth. Marcel: "We merken dat studenten graag werken met FlynthVision. En ze vinden het interessant dat iemand uit het bedrijfsleven zijn kennis komt delen. Het is goed dat ze tijdens hun opleiding al specifieke kennis opdoen over begroten en liquiditeitsbewaking. De slagingskansen in hun toekomstige tuinbouwbedrijf worden zo aanmerkelijk vergroot."

Op goede voet
De samenwerking met de opleiding Horti Technics & Management is een mooi begin van de activiteiten van Flynth in het WHC.

Marcel: "Het is waardevol om met onze deelname in het World Horti Center ook op dit vlak bij te dragen aan een innovatieve glastuinbouwsector. Wat ons betreft is dit dan ook één van de vele projecten die Flynth de komende jaren zal oppakken. We nemen graag onze verantwoordelijkheid als accountants en adviseurs in de glastuinbouwsector."

Voor meer informatie:
Flynth adviseurs en accountants
www.flynth.nl
marcel.scholtes@flynth.nl
Publicatiedatum: