Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LightShine Cleaning:

"Seizoen voor het reinigen van de reflectoren weer van start"

Energiebesparing en het verbeteren van de lichtopbrengst zijn belangrijke onderwerpen in de tuinbouw. Men zoekt voortdurend naar verbeteringen, maar vergeet soms dat op relatief voor de hand liggende, eenvoudig op te anticiperen factoren ook veel winst valt te behalen. Een voorbeeld daarvan is het schoonmaken en schoon houden van de armaturen in de kas. Bij Lightshine, een bekende speler op dit gebied, is het 'was-seizoen' weer van start gegaan.


Sinds kort staat de belettering op de gevel!

"Met dezelfde vindingrijkheid als de telers zelf maken wij van deze normaal gesproken arbeidsintensieve taak een snelle en effectieve klus", vertelt Marcel van den Bogert. "Met de mobiele Lightshine reinigingsmachines brengen wij de armaturen snel in perfecte staat, wat niet alleen in een aanzienlijke lichtopbrengst, maar ook in minder energieverbruik resulteert."

Uit de praktijk zou blijken dat de lichtopbrengst tot wel 9% kan verbeteren door het reinigen van de reflectoren en lampen. Lightshine biedt klanten in binnen- en buitenland een 'totaalpakket' van demonteren, reinigen van kappen en bollen en tot slot het weer monteren van de armaturen. Daarnaast kunnen ook GreenPower LED interlight modules gereinigd worden.

Het moment waarop telers besluiten de armaturen te wassen, verschilt natuurlijk, maar toch ziet Marcel er wel een golfbeweging in. Het 'seizoen' begint voor Lightshine in mei en loopt dan door tot december. Daarna is het weer een paar maanden rustiger. Maar men gaat niet zitten kaarten: "In de winter hebben we het druk genoeg met met ons andere bedrijf CleanCarts met het reinigen van winkelwagens en mandjes ."

Marcel: "Het één of twee keer per jaar reinigen van uw armaturen geeft, naast een hogere lichtopbrengst en een lagere energieverbruik, de assimilatiekappen een langere levensduur. Hierbij geldt dan ook: "Onderhoud is behoud!"."

Voor meer informatie:
Lightshine Cleaning BV
Vlotlaan 186
2681 TV Monster
T: +31 (0)174-271493
E: marcel@lightshine.nl
www.lightshine.nl
Publicatiedatum: