Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lies den Ouden, Liedo:

"Maten knolselderij zijn het struikelpunt"

Tholen - De maten van knolselderij zijn het struikelpunt dit seizoen, vertelt Lies den Ouden van Liedo. "Heb je een partij met veel kleine maten, dan is er nog iets te verdienen." Net als in kool zijn er afgelopen seizoen vooral grove maten geoogst. "De vraag is er voornamelijk naar knollen van rond de kilo. De verkoopprijs voor kleine maten ingepakt, is 30 cent per kilo, voor grove (>1,3 kilo) ligt die rond de 26 cent." 


Voorbeelden van verpakkingsmogelijkheden


Het prijsverschil tussen de grove en kleine maten is bovendien niet heel groot. Dat komt omdat er weinig vraag is en nog ruim voldoende aanbod. "Momenteel komt de knolselderij uit de koelcellen, met de knollen uit de luchtgekoelde schuren is het gedaan", vertelt Lies. Knolselderij is jaarrond in Nederland te verkrijgen doordat de vroege teelt en knolselderij uit de bewaring op elkaar aansluiten. De vroege knolselderij is afgelopen weken geplant. "Wel wat later dan anders door de kou. Ik verwacht dat daarom dat de oogst ook wat later zal zijn, einde juli ongeveer."

Liedo heeft een eigen pakstation dat voldoet aan GlobalGAP en de Hygiƫnecode voor ongesneden groenten en al ruim 40 jaar actief is in de markt. "Als kleine speler op de markt kunnen wij ons alleen blijven onderscheiden door kwaliteit te leveren. We blijven daaraan werken, stelt Lies. "De concurrentie is groot. Gelukkig kunnen we werken met vaste leveranciers en vaste klanten. De vraag is nu niet breed maar indien die komt kunnen we snel opschalen."

Voor meer informatie:
Liedo
Vijfhuizenberg 105A
Tel 016 55 63 700
4708 AJ Roosendaal
Fax 016 55 63 363
info@liedo.nl
www.liedo.nl