Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Albert-Jan, teler van diverse bladgewassen:

'Teeltblogs helpen mij het gewas optimaal te sturen’

Albert-Jan en zijn vader Jan van den Berg uit Ridderkerk telen jaarrond op vier hectare acht tot tien verschillende bladgewassen onder glas: van lollo bionda tot choi-sam. "We willen een betrouwbare leverancier zijn van niches. Dat doen we door nauw samen te werken met Rijk Zwaan en hun afnemers," aldus Albert-Jan.



Ambachtelijk
"Mijn vader en ik kiezen bewust voor bijzondere producten, zoals verschillende slasoorten, maar ook raapstelen, postelein, kruiden en Chinese groenten. Die passen goed bij ons bedrijf, omdat wij op een ambachtelijke en duurzame manier in de grond telen. Met behulp van vier vaste krachten en scholieren leveren wij elke dag onze bladgewassen vers aan handelsbedrijven in Barendrecht. Al jaren. Onze producten liggen in een Chinese winkel in Rotterdam, maar ook in de Duitse supermarkt."

Ideeën voor nieuw ras
"Verticale samenwerking in de keten is voor ons steeds belangrijker. Met onze afnemers zitten we elk jaar een paar keer om tafel om het assortiment af te stemmen. Op hun wensen spelen we continu in. Ideeën voor nieuwe rassen of gewassen krijg ik van collega's, maar ook van teeltadviseur Maarten van Geest. Hij komt regelmatig met een bak jonge planten van een nieuw ras, die wij hier opkweken. De lijnen zijn erg kort, want wij telen voor Rijk Zwaan ook zaad van onder meer spinazie, radijs en kroten."

Teeltblogs
"Voor alle sla kiezen we Rijk Zwaan-rassen. Die zijn productief en snel, hebben uitgebreide meeldauwresistentie en zijn weinig randgevoelig. Teeltadvies krijg ik van Maarten, maar ook de teeltblogs lees ik aandachtig door. Die geven mij nuttige informatie over hoe ik het beste kan sturen. Met die kennis kan ik het maximale uit de teelt halen. Dat is nodig omdat wij tegen scherpe prijzen onze klanten beleveren."

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com



Publicatiedatum: