Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kom in de Kas ideale gebruikstest voor tomatentap

Tholen - "We krijgen veel goede reacties," vertelt Jens Luiten van Kordaat Product Design van achter een rij tomatendispensers tijdens Kom in de Kas in het Westland. "Vooral kinderen tappen hun bekertjes helemaal vol." Enthousiast staat Jens de Tommies van Greenco aan te prijzen, maar ondertussen houdt hij de tomatendispensers goed in de gaten. "Vandaag en morgen zijn twee goede testdagen om te kijken of de door ons (naast Jens behoren ook Hessel Luiten en Lucien van der Krans tot 'de mannen van Kordaat') ontworpen tomatentaps in de praktijk ook 'hufterproof' zijn."


De tomaatjes uit de dispensers vonden gretig aftrek

Kordaat ging aan de slag met de ontwikkeling van de dispenser nadat Greenco aanklopte met de vraag om het kopen van snacktomaatjes nog spannender te maken. Jens: "Het pick&mix-systeem is bij de klant inmiddels bekend en niet zo hygiƫnisch. Wij hebben gewerkt aan een oplossing die hygiƫnisch is en die daarnaast een snoepuitstraling heeft, tomaatjes tappen alsof het M&M's zijn."

De eerste versies van de dispenser zijn door Kordaat zelf in elkaar gezet. Jens: "De dispenser is volledig demonteerbaar zonder gereedschap en daarom ook goed schoon te maken. Belangrijk is verder ook het fifo-principe, first in, first out. De tomaten kunnen bovenin de tap aangevuld worden en komen er onderin via een lopende band uitgerold. Normaal blijven tomaatjes onderin een kist in de supermarkt vaak liggen en worden oud. Nu komen de onderste tomaatjes er telkens vers als eerste uit."


Jens Luiten tussen de tomatendispensers

Naar aanleiding van de bevindingen en reacties tijdens Kom in de Kas zal de dispenser nog verder doorontwikkeld worden. Jens: "Niet alle soorten snacktomaatjes rollen nu nog even soepel uit de dispenser en ook bij het tappen wil er nog weleens een tomaatje vallen. Daar zullen we nog oplossingen voor moeten bedenken, bijvoorbeeld een tuutje om vallen tegen te gaan."

Vanuit supermarkt Jumbo is al interesse in de dispensers getoond en mogelijk wil de supermarkt ze ook al op zeer korte termijn gaan inzetten in het schap. De 'mannen van Kordaat' weten dus wat ze te doen staat: zo snel mogelijk een perfect werkende tomatentap afleveren. Jens: "In het Westland is veel productkennis aanwezig, maar soms ontbreekt het nog aan een stukje uitstraling. Wij helpen, waar nodig, graag net dat stukje extra aan een product te geven."

Voor meer informatie:
Kordaat Product Design
www.designkordaat.nl
info@designkordaat.nl


Greenco
www.greenco.nl
info@greenco.nl