Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch areaal in district Bautzen verdrievoudigd

Het biologische landbouwareaal in het Duitse district Bautzen is in het afgelopen jaar meer dan verdrievoudigd, meldt de Sächsische Zeitung op haar website. In 2016 teelde men nog op bijna 1.900 hectare biologisch, maar het totale areaal is inmiddels gegroeid naar meer dan 6.200 hectare. De toename is volgens het 'Landesamt für Umwelt, Landwirtschaft und Geologie' te danken aan de zogenaamde 'overstappers', de bedrijven die in het afgelopen jaar besloten om over te schakelen van conventionele teelt naar biologische teelt.

Het districtBautzen telde twaalf overstappers, waaronder voor het eerst ook een groter landbouwbedrijf met tachtig medewerkers: de 'Großdrebnitzer Agrargesellschaft'. Met de overstappers groeide het aantal biologische telers in het district van zevenentwintig naar negenendertig. Ondanks deze positieve ontwikkeling beslaat de biologische teelt echter nog steeds slechts een klein deel van de landbouw: gemeten naar het totale landbouwareaal maar 6,3 procent.
Publicatiedatum: