Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teelt op water neemt snel toe in Afrika

Nu de klimaatverandering de conventionele vollegrondsteelt voor nieuwe uitdagingen stelt, neemt de populariteit van teelt op water in Zuid-Afrika in rap tempo toe. Gezien de huidige droogte in Westkaap en andere delen van Zuid-Afrika is het een noodzakelijke keuze die echter wel veel goeds belooft voor het milieu en de meest schaarse natuurlijke hulpbron op onze planeet: water. 

Iedereen die hulpbronnen belangrijk vindt, weet dat we door de productie en het transporteren van voeding onze CO2-voetafdruk vergroten en het milieu belasten. Het is duidelijk dat we op deze manier niet verder kunnen gaan.

NFT Hydro, fabrikant en leverancier van Hydroponic NFT Systemen en apparatuur, speelt een belangrijke rol bij deze verschuiving in Zuid-Afrika en Afrika. "We zien dat de teelt op water in Zuid-Afrika sterk in opkomst is bij telers in stedelijke gebieden en commerciĆ«le telers die op zoek zijn naar alternatieve teeltmethoden om hun opbrengsten te verhogen en tegemoet te komen aan het groeiende milieubewustzijn van de consument. 

Deze stadstelers en opkomende telers in Zuid-Afrika kunnen bijdragen aan de voedselzekerheid via de KHULA-app waarmee telers hun producten online kunnen zetten en de voorraden van opkomende telers realtime kunnen raadplegen, evenals oogstprognoses. De applicatie omvat ook een crowdsourcing-marktplaats. 



Telers in een aantal buurlanden van Zuid-Afrika zijn nog sneller overgegaan op de teelt op water, waarvan de meesten, hoe kan het ook anders, vrouwen zijn. 

NFT Hydro exporteert ook regelmatig zowel binnen Afrika als naar overige werelddelen, wat het bewijs is van de hoge kwaliteit van de in Zuid-Afrika geteelde producten.


Voor meer informatie: 
Lynn Gunning
NFT Hydro
Tel: +27 (0)83 737 8602
Lynn@nfthydro.co.za
www.nfthydro.co.za
Publicatiedatum: