Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe manier om rijpheid te evalueren

Tropisch fruit wordt steeds meer geconsumeerd en daarmee groeit ook de vraag naar beter en kant-en-klaar fruit. Technologie is een zeer welkome handreiking die kan helpen bij het evalueren van de mate van rijpheid zonder dat het fruit daarbij wordt aangetast.


Fruit Firm Meter

"Dankzij de Durometer kunnen we snel, nauwkeurig en niet-invasief de mate van rijpheid van vele soorten fruit evalueren. Het is een hulpmiddel dat de druk van de vinger simuleert, net zoals een consument dat zou doen op een verkooppunt, wat hij overigens beter niet kan doen. De handelaren die avocado's en mango's van hoge kwaliteit importeren hebben te maken met hoge kosten zonder te weten of het fruit de juiste rijping heeft. Het kennen van de mate van rijping maakt het mogelijk om het product te selecteren op basis van logistieke tijden en het type klant," zegt Enrico Turoni van het Italiaanse bedrijf TR Turoni.


Fruit Firm op een mango

Dankzij het werk de groep van professor Costa aan de Universiteit van Bologna is een reeks niet-destructieve gereedschappen ontwikkeld die in de pulp van een vrucht meten. Op deze manier kan de mate van rijpheid nauwkeurig worden waargenomen.


Durometer kan ook worden gebruikt bij tropisch fruit

Voor de mango's is er ook een ander meetinstrument beschikbaar, de Fruit Firm, dat voortkomt uit onderzoek dat is gedaan in Nieuw-Zeeland en daar onder andere voor kiwi's wordt gebruikt.

"Ook de markt voor tropisch fruit is op zoek naar niet-invasieve tools. De markt groeit, en veel handelaren zijn dan ook op zoek naar kwaliteitsfruit omdat de consument dat vraagt. Maar is niet eenvoudig om met het blote oog de mate van rijpheid te evalueren. Tijdens MacFrut zullen we dan ook aandacht besteden aan dit onderwerp," zegt Turoni.

Contact:
T.R. Turoni srl

Hal B3, stand 1
Via Copernico 26 - 47122 Forlì - Italië
Tel. +39 0543 724848 - Fax +39 0543 774670
Email: info@trturoni.com
Sito: www.trturoni.com 

Publicatiedatum: