Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon Vissers (The Greenery) over start kasbramenseizoen:

"Met groter volume klaar voor stijgende vraag naar bramen"



Tholen - The Greenery trapt eind van deze week het bramenseizoen af met de eerste aanvoer uit de kas van haar teler Jongfruit uit Dongen. "We hebben dit jaar ons bramenvolume fors uitgebreid. Zo zijn er een tweetal kastelers bijgekomen en ook krijgen we er areaal bij in de vollegrondsteelt", vertelt Leon Vissers.



Volgens hem is de potentie van dit zachtfruit enorm. "Niet alleen bij ons, maar ook landelijk zie je de afzet fors stijgen. Wij zijn actief aan de slag gegaan om door middel van belichte teelt het seizoen te vervroegen. Het lijkt misschien een utopie, maar we willen toch onderzoeken of we op langere termijn jaarrond Hollandse bramen kunnen aanbieden in het assortiment."



"Dat heeft alleen met kans van slagen met een kwalitatief hoogstaand en uniform product. De laatste jaren hebben we een enorme vraag naar bramen gezien bij de supermarkten, alleen willen zij er vaak niet actiematig instappen omdat de prijsfluctuaties nog enorm zijn. Deze volume-uitbreiding kan een stap in de goede richting zijn om onze klanten van een constant aanbod te voorzien", vertelt Leon.



Vanuit de kas werkt The Greenery hoofdzakelijk met het ras Loch Ness, maar de coƶperatie is volop in de weer om ook met verbeterde rassen op de markt te komen. "In het Verenigd Koninkrijk is de bramenconsumptie verreweg het hoogst, maar we verwachten de komende jaren ook in andere landen de groeicurve voort zal zetten. Wij zijn er klaar voor", besluit Leon.



Voor meer informatie
Leon Vissers
The Greenery
Tel: 0180-656977
Mob: 06-51716466
l.vissers@thegreenery.com
www.thegreenery.com