Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fargro eerste dealer 30MHz sensorplatform in Groot-Brittannië

30MHz, ontwikkelaar van een modulair en gebruiksvriendelijk sensorplatform, voegt het Britse Fargro toe aan de lijst met distributeurs. Fargro is een groothandel en leverancier van commerciële tuinbouwproducten en heeft als doel om elke teler in het Verenigd Koninkrijk slimme sensoren te bieden. Fargro is de eerste distributeur van de 30MHz producten is in de Britse tuinbouwsector.

Het bedrijf is vergelijkbaar met het Nederlandse Royal Brinkman en biedt telers in Groot-Brittannië veel verschillende producten en diensten waaronder machines, bestrijdingsmiddelen en teeltadvies. Telers die recent door Fargro zijn voorzien van het sensorplatform, behalen op korte termijn bevredigende resultaten met het systeem.

Concreet sturen op basis van gewasdata
Zo ook Jonathan Zwinkels van Madestein UK Limited. De teler van sla en kruiden in het zuidwesten van Groot Brittannië ziet veel mogelijkheden in het verbeteren en ontwikkelen van de teelt: "Betere inzichten hebben van gewassen met de 30MHz slimme sensoren is erg handig. Het zorgt ervoor dat je kan focussen op het verbeteren van de kwaliteit van het gewas en het risico op ziektes te verlagen. We zien de impact van het vastleggen van data die we in eerste instantie niet hadden."



"Het dashboard is zeer makkelijk om te gebruiken en heeft mogelijkheden om te bepalen hoe we data visualiseren met verschillende grafieken. Dit geeft ons de controle om te ontdekken op de welke verschillende manieren we kunnen meten. We maken daarbij gebruik van Klimlink waardoor we nu ook data uit andere bronnen zoals klimaatcomputers kunnen toevoegen aan ZENSIE. Je ziet nu alle interacties tussen de verschillende data. Deze interessante inzichten hebben een flinke invloed gehad op het team. Ze focussen nu nog beter op de output en groei van de gewassen terwijl de input wordt geminimaliseerd."

Logische stap
Voor managing director van Fargro, Richard Hopkins is de samenwerking een logische stap. Hij ziet volop mogelijkheden: "We combineren Fargro's expertise met de technologie van 30MHz. We weten dat Britse telers altijd verder zoeken naar manieren om de productiviteit te verbeteren. Die vinden ze voornamelijk in het monitoren van klimaatveranderingen. Bij Fargro willen we de nieuwste technologieën toegankelijk maken voor telers. Het 30MHz platform is een rendabele optie voor elk formaat bedrijf. Door alle functies van het dashboard kunnen telers snel reageren om zo de productiviteit te verbeteren, onnodig gewasverlies tegen te gaan en energie te besparen."

CEO en co-founder van 30MHz, Jurg van Vliet voegt daaraan toe: "Wij hebben onze producten ontwikkeld rondom het begrip dat telers van alle soorten en maten data van hun gewassen en omgevingen kunnen gebruiken om de opbrengst te verhogen en kosten te verminderen. Telers in Nederland en Groot-Brittannië hebben de voordelen van slimme sensoren al ontdekt. Ze focussen op wat ze het beste kunnen zonder technische moeilijkheden. Wij zijn blij om onze krachten te bundelen met Fargro om deze technologie toegankelijk te maken voor allerlei Britse landbouwbedrijven."

Voor meer informatie:
30Mhz
www.30mhz.com
contact@30mhz.com
Publicatiedatum: