Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aankondiging noodmaatregelen per 1 juni 2018 i.v.m. Spodoptera frugiperda

Het Permanent Comité voor Planten, Dieren en Diervoeders (SCOPAFF) in Brussel heeft recent ingestemd met nieuwe noodmaatregelen voor de volgende zes producten met herkomst Afrika, Noord- en Zuid -Amerika: Capsicum L. (paprika/peper), Momordica L. (bittermeloen), Solanum aethiopicum L. (kerstaubergine), Solanum macrocarpon L. (Afrikaanse aubergine), Solanum melongena L. (aubergine) en Zea mays L. (mais).
 
De noodmaatregelen gaan in per 1 juni a.s. en gelden tot 31 mei 2020. Reden voor de noodmaatregelen is Spodoptera frugiperda (fall armyworm). Deze vlinder (met oorsprong in Noord- en Zuid-Amerika) is het afgelopen jaar op grote schaal aangetroffen in Afrikaanse landen en de rupsen richten daar veel schade aan in diverse gewassen.
 
De betreffende producten kunnen vanaf 1 juni a.s. alleen nog naar de EU worden geëxporteerd indien zendingen zijn voorzien van een fytosanitair certificaat met extra bijschrijvingen.
 
Bron: Kwaliteits-Controle-Bureau
Publicatiedatum: