Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Topsector T&U presenteert 30 projecten:

Publiek-private samenwerking om tuinbouwsector vitaal te houden

Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) heeft tijdens het TKI T&U netwerkevent, op 3 april in Nieuwegein, de brochure De Oogst van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Een impressie. gepresenteerd. In deze bundel zijn 30 voorbeelden opgenomen van publiek-private samenwerking en enkele EU programma 's die bijdragen aan grote veranderingen die nodig zijn om aan de eisen van de toekomst te voldoen en de tuinbouwsector vitaal te houden.

Voorbeelden van veranderingen zijn onder meer het sluiten van kringlopen door de overgang van de teelt in de grond naar de teelt op substraat of water, het weerbaarder maken van planten tegen ziekten en plagen inclusief de inzet van biologische bestrijders, de continue verbetering van het uitgangsmateriaal op opbrengst, resistentie tegen ziekten en plagen, kwaliteit en smaak door middelen van nieuwe veredelingstechnieken, het onafhankelijk worden van fossiele energie en de schaalvergroting op bedrijven en nieuwe waardecreatie in de ketens.

Samenwerking
Topsector T&U wil een bijdrage leveren aan de Nederlandse (kennis-) economie en oplossingen voor mondiale maatschappelijke uitdagingen op gebied van voedsel, leefomgeving, klimaat, energie en duurzaamheid bedenken. Om deze ambitie te kunnen realiseren, is samenwerking tussen ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen en overheid essentieel. Naast internationalisering en de Human Capital agenda, werkt de Topsector T&U daarom aan het realiseren van de Kennis & Innovatieagenda van de sector. Eind vorig jaar is deze agenda flink vernieuwd en is er een nieuw contract getekend waarin de private en publieke middelen voor 2018 en 2019 zijn vastgelegd.

Bron: TTU
Publicatiedatum: