Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agrico 45 jaar

Kom in de aardappelkas

Op zaterdag 7 april aanstaande houdt aardappelcoöperatie Agrico open huis van het nieuwe kassencomplex op haar kweekbedrijf Agrico Research. Alle belangstellenden zijn deze dag welkom tussen 10.00 en 16.00 uur tijdens 'Kom in de Kas Noordoostpolder'. Op 6 april vindt de officiële opening plaats voor genodigden.



Op 2 april aanstaande bestaat Coöperatie Agrico 45 jaar. Tijdens haar 40-jarige jubileum heeft het bedrijf voor het eerst een open dag gehouden waarvoor veel belangstelling was. Dit jaar viert Agrico tijdens de open dag ook de opening van het vernieuwde kassencomplex. Hierbij sluit de coöperatie aan bij het landelijke zeer bekende evenement 'Kom in de Kas'. Op zaterdag 7 april worden de kasdeuren tussen 10.00 en 16.00 uur wijd open gezet voor alle belangstellenden. Naast een presentatie van de nieuwe kassen zijn er veel activiteiten voor zowel jong als oud. Uiteraard kan er ook worden geproefd van de aardappel in de vorm van een lekkere snack.



Agrico Research is het innovatiecentrum van Agrico. In het kweekbedrijf wordt dag in dag uit gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe aardappelrassen. Om nog beter en efficiënter sterke rassen te kweken voor de toekomst, is het kassencomplex van Agrico Research afgelopen anderhalf jaar geheel vernieuwd en uitgebreid. De kasoppervlakte is verdubbeld en er is geïnvesteerd in nieuwe technologieën waardoor er meer kruisingen kunnen worden gemaakt en het kweken van nieuwe rassen efficiënter en effectiever kan worden gedaan. Al deze rassen ontstaan door traditionele kruisingsveredeling.
Publicatiedatum: