Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Feromoonverwarringstechniek Isonet-T toegelaten

Na de afronding van de zienswijzeperiode door het Ctgb wordt Isonet-T toegelaten voor professioneel gebruik ter bestrijding van de tomatenmineermot (Tuta Absoluta) door de verspreiding van feromonen via automatische dispensers in de bedekte teelt van paprika, tomaat en aubergines.

Het middel Isonet-T is aangevraagd als insectenbestrijdingsmiddel tegen de tomatenmineermot (Tuta absoluta) door middel van feromonen middels automatische dispensers in de bedekte teelt van paprika, tomaten en aubergines. Het betreft een middel op basis van de werkzame stoffen (E,Z,Z)-3,8,1 1-Tetradecatrien-1 -yl acetaten en (E,Z)-3,8-Tetradecadien-1-yl acetaten (blend) en is uitsluitend inzetbaar voor professioneel gebruik.

Wens
"Met deze toelating is een grote wens in vervulling gegaan van de Nederlandse tomatenteler, want de tomatenteler beschikt nu over een effectieve beheersingsstrategie tegen Tuta Absoluta die past in het ver ontwikkelde IPM-systeem van de tomatenteelt in Nederland," aldus LTO Glaskracht.

Publicatiedatum: