Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Informatiebijeenkomst studiereis Fruit Logistica:

"Studenten positief verrast over foodsector"

Woensdag 18 april organiseert Rotterdam Food Cluster een informatiebijeenkomst voor studenten en bedrijven die deelnamen aan de studiereis naar de Fruit Logistica in Berlijn. Doel van de reis was studenten kennis te laten maken met de foodsector en hen te enthousiasmeren voor een carrière in de foodsector. Dankzij bedrijven als Berg Hortimotive, Siemens, Koppert Cress, Dex Groep, Havenbedrijf Rotterdam, Bom Group, Nature's Pride, Koppert Biological Systems, The Greenery, Westland Marketing en GroentenFruit Huis zijn deze stageplaatsen gerealiseerd.



48 studenten van verschillende opleidingen en opleidingsniveaus waren tijdens deze internationale beurs actief voor diverse foodbedrijven uit de Rotterdamse regio. De studenten voerden voor bovengenoemde foodbedrijven opdrachten uit zoals een markt- en concurrentieonderzoek en het verzorgen van de hospitality op de beursstands.

Naar aanleiding van de opdrachten tijdens deze studiereis hebben verschillende groepen studenten op woensdag 18 april de gelegenheid hun ervaringen met de kennismaking met de foodsector met ons te delen. Aansluitend hierop krijgen de studenten een deelname-certificaat uitgereikt namens Maarten Struijvenberg, demissionair wethouder Werkgelegenheid en Economie van Rotterdam.

Studenten positief verrast over foodsector

Uit een enquête onder de deelnemende studenten blijkt dat de studenten positief verrast waren over hoe internationaal, innovatief, groot en veelzijdig de foodsector is. Een derde van de studenten had de sector al in beeld als potentiële werkgever. Van de overige groep gaf de helft van de studenten aan dat ze sinds deze studiereis de foodsector als potentiële toekomstige werkgever overwegen.



Bent u er bij?
U bent van harte welkom om u te laten inspireren, deelnemende studenten te ontmoeten of in gesprek te gaan met docenten van verschillende opleidingen. Wilt u de mogelijkheden weten om als bedrijf deel te nemen aan de studiereis naar de Fruit Logistica in 2019 of deelnemen aan andere activiteiten die wij voor studenten organiseren? Wij vertellen u er graag alles over tijdens deze bijeenkomst.

U kun zich aanmelden via dit e-mailadres. U ontvangt dan een bevestiging met een gedetailleerder programma van de bijeenkomst die plaatsvindt op woensdag 18 april vanaf 15 uur in Bar Brasserie Engels in Rotterdam.

Bron: Rotterdam Food Cluster
Publicatiedatum: