Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bart van der Vliet, OTC:

"Colombiaanse bio-pompoenen een echt pioniersproduct"

Naast oranje pompoenen uit Argentinië, Israël en Zuid-Afrika, beschikt OTC vanaf nu ook over biologische pompoenen uit Colombia. "In 2016 zijn wij een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om biologische pompoenen te telen in Zuid-Colombia. Dankzij het zonnige klimaat, de regenval tijdens teeltperiodes en de korte transportduur blijkt dit land uitermate geschikt voor het telen van de heerlijkste pompoenen", vertelt Bart van der Vliet.



Pilotprojecten
"In 2016 zijn wij in 3 verschillende regio's met een pilot gestart onder begeleiding van onze product development manager Alexander Restrepo. De telers zijn met zorgvuldig geselecteerde pompoenzaden aan de slag gegaan op diverse kleine oppervlaktes. Dankzij zijn landbouwkundige achtergrond heeft Alexander de telers verschillende teeltechnieken bijgebracht. Op basis van de uitkomsten hebben wij één teler geselecteerd, die zelf al jarenlange ervaring heeft met het telen van biologische limes. Zijn teeltgebied bevindt zich in het zuiden van Colombia op 600 meter boven zeeniveau. De eerste oogst was van goede kwaliteit en dit gaf de doorslag om door te gaan met het project. In maart 2018 hebben wij de eerste container biologische pompoenen in onze warehouse in Poeldijk ontvangen en mochten deze direct allemaal verpakken voor een Duitse retailer."



Oogsten
"Ten opzichte van andere pompoenrassen wordt er bij deze biologische variant met oogsten gewacht tot de pompoen volledig rijp is en de juiste brixwaarde bevat. Hierdoor krijgt de pompoen een heerlijke zoete smaak en door het vele zonlicht krijgt het zijn heldere oranje kleur", vertelt Bart.



"Gangbare pompoenen zijn erg populair voor de lokale Colombiaanse markt, maar de biologische pompoen is een echt pioniersproduct. In de loop van het jaar willen wij de groep telers uitbreiden, zodat de productie en de daarbij behorende export wordt vergroot met focus op kwaliteit en een heerlijke smaak. Voor nu kijken we terug op een succesvolle start van het Colombiaanse pompoenenseizoen en we kijken weer uit naar volgend jaar. Dan beschikken wij van januari tot april over de lekkerste biologische pompoenen uit Colombia."



"Pionieren, innoveren en vervolgens in nauwe samenwerking met de teler en andere partners uitbouwen is wat OTC Holland graag doet. Dit bio pompoenen project in het zuiden van Columbia bevestigt hoe je met professionele en intensieve begeleiding tot mooie resultaten kan komen. In 2019 gaan we de export uitbreiden met volop mogelijkheden voor onze klanten om mee te profiteren van dit mooie product", besluit Bart.

Voor meer informatie:
Organic Trade Company Holland 
Bronsweg 7 
NL-8211 AL Lelystad
Tel: +31(0) 320 289 030
Fax: +31(0) 320 289 039
Publicatiedatum: