Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kamerlid bezoekt Syngenta - DSM biocontrols partnership in Delft

Hoe ziet de toekomst van gewasbescherming eruit? Wat kunnen we verwachten van biologische middelen en op welke termijn zijn deze nieuwe oplossingen beschikbaar voor telers? Deze vragen stonden centraal bij het bezoek van D66 Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot op maandag 26 maart aan het DSM-Syngenta partnership in Delft.


Tjeerd de Groot met DSM en Syngenta

In een "BioAlliance" zoeken DSM en Sygnenta samen naar nieuwe oplossingen in biologische gewasbescherming. Ze maken daarbij gebruik van complementaire expertise. DSM richt zich op het het vinden en produceren van micro-organismen. Syngenta heeft kennis van planten en landbouw. De Groot prees het gezamenlijke onderzoek van DSM en Syngenta naar micro-organismen, die ingezet kunnen worden voor biologische gewasbescherming. Tegelijkertijd stelde De Groot dat het vraagt om een andere evaluatie van middelen. De Groot: "Er moet veel meer gekeken worden naar de rol van middelen in een systeem in plaats van de huidige individuele middelen beoordeling. Uiteraard wel met de wetenschap als basis."

Bron: Syngenta


Publicatiedatum: