Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Draag bij aan voedselzekerheid Sub-Sahara Afrika

Small Business Innovation Research (SBIR) is op zoek naar Nederlandse ondernemers die zich willen in zetten voor voedselzekerheid in Sub-Sahara Afrika.

De Nederlandse overheid wil bijdragen aan voedselzekerheid voor iedereen in Sub-Sahara Afrika. Daarvoor zijn nieuwe technieken, producten en diensten nodig. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dagen u uit om deze innovaties te ontwikkelen. De uitdaging richt zich op een tiental landen in Sub-Sahara Afrika. Nederland financiert in elk van deze landen programma's om de voedselzekerheid te vergroten. De programma's pakken één of meer van de volgende hoofdproblemen aan:
  • Onvoldoende primaire productie
  • Onvoldoende efficiëntie van verwerking voedselgewassen
  • Slechte coördinatie binnen de waardeketen

De Nederlandse overheid daagt ondernemers uit om een techniek, product of dienst te ontwikkelen waarmee commerciële kleine- en middelgrote boeren een specifiek onderdeel van deze problemen oplossen. Met deze oplossing kan ook het armste deel van de bevolking haar voedselzekerheid vergroten.

Wilt u als ondernemer bijdragen aan voedselzekerheid voor de allerarmsten in Sub-Sahara Afrika? Dien dan uw voorstel in voor het ontwikkelen van een innovatieve techniek, product of dienst die boeren in Sub-Sahara Afrika kunnen gebruiken om voedselgewassen beter te produceren of te verwerken.

Voor meer informatie: RVO.
Publicatiedatum: