Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
NVM:

"Prijs glastuinbouwbedrijven stijgt met een derde"

Het aantal te koop staande glastuinbouwbedrijven is gedaald en blijft daarmee beperkt, maar de vraag blijft aanwezig blijkt uit een rapport van de NVM. "In sommige segmenten en regio's kunnen we zelfs spreken van enige krapte."



Met name de mooie, grotere en moderne bedrijven met een gunstige ligging binnen een concentratiegebied zijn in 2017 voor hogere prijzen verkocht. Bedrijven, die weinig coulant zijn door bijvoorbeeld veroudering of een ongunstige ligging, lieten een stabilisering van de prijzen zien. In het westen en oosten van het land gaan bedrijven voor hogere prijzen van de hand dan in Zuid- en Noord-Nederland. Er werden in 2017 goede bedrijfsresultaten behaald in de glastuinbouwsector en de innovatie en schaalvergroting in de sector zet door. Het afgelopen jaar is ook nieuwbouw weer op gang gekomen.

Voor 2018 verwacht NVM dat in de glastuinbouw de bedrijfsresultaten
goed blijven. De schaalvergroting en modernisering van bedrijven in deze sector zal daarom, zeker in de concentratiegebieden, onverminderd doorzetten.

Lees het volledige rapport hier.

Bron: NVM

Publicatiedatum: