Italiaanse paprikasector in moeilijkheden
"Veel gebieden in Tavoliere della Puglia en Metpontino zijn getroffen door dit probleem. De regen en sneeuw van de afgelopen maanden zouden in principe de watervoorraden hebben aangevuld. Dit kan goed van pas komen voor degenen die dit jaar een andere planning hebben," zegt verkoopspecialist Giovanni Orioli (foto hiernaast) van Bayer CropScience Vegetable Seeds.
Balzac variëteit
Orioli benadrukt ook dat degenen die aan het eind van afgelopen seizoen hun land braak hadden laten liggen, hebben besloten om in februari granen te zaaien om te voorkomen dat de grond ook echt leeg blijft. "Ook al zijn er watervoorzieningen voorhanden, er is een substantiële ineenstorting van de arealen die bestemd zijn voor paprika's. Op dit moment is het moeilijk te kwantificeren."
Paprika's van de Rialto variëteit
Gedurende het seizoen zal er een gebrek aan paprika's zijn. "Dit zou hoop moeten geven voor een commercieel succesvol jaar. Er ontstaan geen gaten in bepaalde periodes, maar een gebrek aan product."
Italië blijft hoe dan ook paprika's importeren uit Spanje en Nederland.
Biologische paprika's van de Pompeo variëteit
"De gebieden waarin paprika's worden geteeld verminderen en wat overblijft, zijn een aantal gespecialiseerde bedrijven. Ook in het buitenland neemt het aantal hectares voor paprikateelt af vanwege de droogte en de markttendens."
Een andere factor die de sector volgens Orioli negatief beïnvloedt, is het slechte commerciële resultaat van de meeste herfst-winter gewassen, zeker wat betreft venkel en kool.
Paprika's van de Rialto en Pompeo variëteit
"In het open veld zien we dat de rode Pompeo variëteit en de gele Rialto dominant zijn. In de kas is dit vaak de Balzac variëteit."
Balza variëteit
Voor meer informatie:
Giovanni Antonio Orioli - sales specialist paprika's
Tel: +39 348 3955439
Email: giovanni.orioli@bayer.com