Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Giulia Bozzoli

22-jarige heeft touwtjes in handen in Italiaanse kas

Ze is pas 22 jaar oud maar dat weerhoudt haar er niet van om met de scepter te zwaaien in de Lombardijse vestiging van de Italiaanse kwekerij Fri-El Greenhouse. "In mei 2017 ben ik begonnen met werken en tegen het einde van het jaar vroeg de eigenaar, Florian Gostner of ik de verantwoordelijkheid als teler wilde nemen. Dat wilde ik wel", vertelt Giulia Bozzoli en zo werd 21 december 2017, de dag dat er 35.000 tomatenplanten de kas in gingen, haar eerste officialese dag als teler. 



In het midden, met de doos in haar handen, de 22-jarige teler Giulia Bozzoli. Links van haar Beatrice di Corrado en Elisabeta Gruia Ana en rechts van haar Barbara Vincenzi




Fri-El Green Power
De kas is sinds twee jaar in gebruik en er worden trostomaten in geteeld. In de kas van 15.000 vierkante meter zijn een tiental arbeiders werkzaam. Het is eigendom van Fri-El Green Power, dezelfde bedrijfstak die in de provincie Ferrara een vergelijkbare kas heeft gebouwd.



 
"Ongeveer 15 dagen geleden zijn we begonnen met de oogst van de tomaten en dit zal doorgaan tot november. Daarna zullen we de alles weer voorbereiden op een nieuwe seizoen ," vertelt Giulia. "De samenwerking met de retailers verloop goed. Momenteel wordt 65% van het product geƫxporteerd naar het buitenland, met name naar Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Groot-Brittanniƫ," vult verkoopleider Alessio Orlandi aan.



De kas benut de warmte die vrijkomt door de nabijgelegen biomassacentrale die enkele jaren geleden door Fri-El werd gebouwd. Voor het verwarmen van de kas wordt heet water gebruikt. 

De teelt wordt gedaan op steenwolsubstraten en de teelt is grotendeels geautomatiseerd. Het voor bemesting gebruikte water wordt teruggewonnen en gerecycleerd met een gesloten kringloopsysteem.

Contact:
Fri-El Greenhouse
Alessio Orlandi - marketing manager
Email: alessio.orlandi@freshguru.it
Web: www.fri-el.it
Publicatiedatum: