Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Caribische eilanden sluiten zich aan bij verticale tuinbouw

Affinor Growers heeft op 26 maart 2018 een exclusieve productielicentie met Cobotix ondertekend. Cobotix is van plan vanaf begin augustus 2018 in Aruba een ultramoderne fabriek te bouwen om gepatenteerde roestvrijstalen torens te produceren voor de verticale teelt van groenten en fruit in de Caraïben. De kosten van dit project, inclusief de installatie van lasers en lasapparatuur, worden geschat op ongeveer $5 miljoen, wat volledig door Cobotix zal worden gefinancierd.

Cobotix is de huidige fabrikant van de Affinor Growers gepatenteerde 'Vertical Farming' (verticale landbouw) technologie. De ultramoderne productiefaciliteit op Aruba zal ten dienste staan van het Caribisch gebied en het bedrijf in staat stellen alle productiedoelen te realiseren. Verder zullen er veel geschoolde functies worden gecreëerd en tegelijkertijd bij worden gedragen aan de duurzame ontwikkeling in veel regio's in de wereld.

Via een nieuw gevormde entiteit ontvangt Affinor Growers aandelen met 10% stemrecht van Cobotix Manufacturing Aruba, een zetel in de raad van bestuur en 10% van alle dochterondernemingen die opgericht zullen worden om het Caribisch gebied in de toekomst te bedienen. Belangrijke elementen van de technologie zijn de afwezigheid van waterverspilling en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Voor meer informatie
Affinor Growers
Publicatiedatum: