Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kamarino cherrytomaatjes van uitzonderlijke kwaliteit

"In het buitenland wordt specialisatie veel meer gewaardeerd dan in Italië"

"Aanvankelijk zijn we begonnen met de teelt van bijna alle soorten tomaten, maar al snel begrepen we dat we ons beter konden toeleggen op de teelt van één soort. Dit werd de cherrytomaat en door deze specialisatie is deze tomaat uitzonderlijk hoog van smaak en van uitstekende kwaliteit." Dat zegt Guido Grasso, manager van het Siciliaanse Dorilli.


Guido Grasso

Dorilli werd in 1999 opgericht en in 2013 ging het zich specialiseren in de teelt van slechts een tomatensoort, de Kamarino cherrytomaat. Het gaat om een zogeheten prime quality tomaat met een uitzonderlijk hoge smaak.



De Kamarino tomaat is zoet en knapperig en heeft een uitstekende balans van zuren en suikers. Om deze eigenschappen te verkrijgen, is er sprake van een optimale klimaatbeheersing in de kassen waardoor de plant in zeer gunstige omstandigheden kan groeien. Hierdoor zijn de tomaten uniek in hun soort.



"De zon en het licht op Sicilië blijven echter de belangrijkste ingrediënten van een authentiek lokaal product, maar om onze Kamarino tomaten een toegevoegde waarde te geven, zijn alle kassen uitgerust met een klimaatbehandelingssysteem. Hierdoor kunnen we van oktober tot en met juli tomaten van constante kwaliteit garanderen," zegt Grasso.



Jaarlijks heeft Dorilli een opbrengst van ruim 900 ton Kamarino tomaten. Deze worden verkocht op de Italiaanse markt, maar ook in Zwitserland, Oostenrijk en Groot-Brittannië.


Boven: de verwerkingsfase

"In het buitenland wordt een specialisatie veel meer gewaardeerd dan in Italië.
Zelfs het aanbieden van een enkel artikel van uitzonderlijke kwaliteit wordt beschouwd als een belemmering voor toegang tot de markten. Dit hangt niet alleen af van het prijsbeleid, maar ook van de problemen om de logistiek van een exclusief product te beheren binnen de groothandelsmarkten. Een echte paradox die kwaliteit niet lijkt te belonen," zegt Grasso.


De snackverpakkingen van de Kamarino tomaatjes. Verkrijgbaar bij een aantal Italiaanse verkooppunten.

Contact:
Azienda Agricola Dorilli
Contrada Dorilli, S.n.
97011 - Acate (RG) SICILIË
Tel.: +39 0932 914011
Email: info@kamarino.it
Web: www.kamarina.it
Web: www.dorilli.eu
Publicatiedatum: