Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tecnova helpt tuinbouw Peru verder te ontwikkelen

De uitvoering van de plannen van het AGRISECH project: "Implementatie van een nieuw systeem voor beschermde teelt voor de optimalisatie van water- en landbouwproductiemiddelen in Sechura", begon afgelopen december. Het project wordt geleid door Technisch Centrum TECNOVA en wordt ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Almeria, door de afdeling Engineering Projects, de Community Foundation San Martín de Sechura en met de lokale hulp van het bedrijf LAL.

Volgens de directeur van Tecnova, Mari Carmen Galera, is dit project "het resultaat van het bezoeken en bestuderen van dit gebied om de behoeften te leren kennen en de toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden te zien". Het technisch centrum is in de afgelopen twee jaar meerdere keren naar Peru gereisd. Ze zien dit project namelijk als een geweldige kans om samen te werken en hun ervaring en kennis te delen.



Productiviteit en duurzaamheid voor ontwikkeling
Tecnova is zich bewust van de problemen die de boerengemeenschap van deze provincie, gelegen in de Sechura woestijn, aan de noordwestelijke kust van Peru, op het gebied van landbouwproductiviteit en duurzaamheid heeft. Het technisch centrum heeft zich daarom sterk ingespannen voor dit project, door het ontwerpen en uitvoeren van een pilot project, gebaseerd op de verkregen ervaring in het Almeria model. Hierin laat het zijn efficiëntie zien in de optimalisatie van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen (water, aarde, hernieuwbare energie, etc.) en landbouwproductiemiddelen (meststoffen, fytosanitaire producten en dergelijken) en in de verhoging van de opbrengst, de productiviteit en de diversificatie van de teelt.

Als de eerste fase eenmaal voltooid is, zal men zich gedurende de voorziene uitvoering van 18 maanden, ook gaan bezighouden met het opstarten van een traject voor de diversificatie in nieuwe gewassen. Daarin kan dan bekeken worden hoe nieuwe gewassen (bijvoorbeeld tomaat of pitloze watermeloen) zich aanpassen. Het project omvat ook een trainingsplan, met 12 trainingssessies en de opleiding van 240 gemeenschapsleden. In de laatste fase van het project zullen de resultaten gedeeld en er genetwerkt worden met andere instanties in Peru, zoals het Ministerie van Landbouw en Irrigatie, de Nationale Universiteit van Piura, het Nationaal Instituut voor Landbouwinnovatie (INIA), of de Vereniging van Vrouwelijke Ondernemers in Sechura.

Samenwerkingsproject
Dit initiatief is onderdeel van het AGRISECH innovatieproject voor ontwikkeling (Actie 2017/ACDE/001124), ondersteund door de Spaanse Vereniging van Internationale Samenwerking voor Ontwikkeling (AECID).

Het is een uiting van de in 2016 gesloten samenwerkingsverbintenis tussen Technisch Centrum Tecnova en de Community Foundation San Martín de Sechura (FCSMS), om duurzame landbouwpraktijken in kassen te stimuleren, die de economische en sociale ontwikkeling van deze regio bevorderen.

In de woorden van de algemeen directeur, Mari Carmen Galera: "Dit project is een geweldige kans voor Sechura en zijn inwoners, omdat het nieuwe mogelijkheden biedt die helpen in het creëren van werkgelegenheid en welvaart in deze regio. Dat geldt in het bijzonder voor de jongeren, de kinderen van telers, zodat ze straks de regio niet hoeven te verlaten om werk te kunnen vinden".
Publicatiedatum: