Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Sjoerd Postuma: "Vroege Pasen niet voordelig, maar geen reden tot klagen"

"Kassperziebonen en raapstelen onderscheidend voor de detaillist"

Tholen - Waar andere jaren asperges, aardbeien en ander zachtfruit vaak voor de extraatjes zorgen in de Paasverkoop, blijft die aanvoer dit jaar nog achter. "De producties zijn er simpelweg nog niet en dat zal wel een rem geven op de Paasverkoop. Dat Pasen vroeg valt, is in de AGF-handel nou eenmaal niet voordelig, maar daar is niets aan te doen", constateert Sjoerd Postuma nuchter. "Voor ons is het voor de komende dagen erg bepalend welk weer we krijgen en wat de consument van plan is om te gaan doen met Pasen. We hebben ook geen reden tot klagen. De afzet van citrus loopt goed door, maar ook in Zuid-Europa hebben we wel te maken met verminderde producties door de koude weersomstandigheden en er zijn een aantal groenten die daar onder lijden."



Uit eigen land heeft Postuma weer kassperziebonen en raapstelen van Peter Hollander exclusief in het assortiment voor de AGF-specialist. "Hiermee kunnen de specialisten zich echt onderscheiden. Het kasbonenseizoen is nu twee weken onderweg, dus de volumes zijn nog beperkt, maar het blijft een onderscheidend product. Peter Hollander levert ons bonen tot half december. Het is een dure teelt, maar het resultaat is dan ook onvergelijkbaar met de bonen die naar de veiling worden gebracht", aldus Sjoerd. "De Namenia raapstelen zijn een echt voorjaarsproduct en hiervan krijgen we aanvoer binnen tot de langste dag. Klanten die deze raapstelen kopen, weten dat ze van deze topteler niets meer hoeven uit te sorteren!"



Voor meer informatie:
Postuma
Spoorstraat 47
8271 RG IJsselmuiden
Tel: 038-3370099
sjoerd.postuma@postuma.nl
www.postuma.nl