Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Substraatgrondstof rijstkaf: belangrijke bron van silicium

Voor de productie van substraat beschikt Lentse Potgrond over een groot scala aan grondstoffen. Een ervan is rijstkaf. "Rijstkaf heeft niet alleen uitstekende fysische eigenschappen, het is ook een belangrijke bron van Silicium. Dat verhoogt de weerbaarheid van planten."

Rijstkaf heeft uitstekende fysische eigenschappen, bijvoorbeeld extra drainage. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat rijstkaf een belangrijke bron is van silicium, een element dat de weerbaarheid van planten verhoogt. Aangezien het gewasbeschermingsmiddelenpakket steeds smaller wordt, is het van groot belang dat de plant gezond is én blijft. Door de beschikbaarheid van silicium blijft de weerstand van de plant op een hoog peil. Silicium uit rijstkaf komt gedurende de hele teelt beschikbaar in het wortelmilieu en is direct voor de plant opneembaar. Omdat rijstkaf een onderdeel is van het substraat komt de Silicium altijd in contact met de wortels.

Rijs
Rijstkaf ontstaat als restproduct bij het verhitten van rijst, waarbij de schil loskomt. Hierdoor is het een zeer schone grondstof. De rijstkaf van Lentse Potgrond komt uit Italië. "Het komt dus niet van de andere kant van de wereld. Na het doorlopen van enkele processtappen is dit restproduct een waardevolle grondstof geworden voor de productie van substraat. Het is zeer homogeen en schoon."

De voordelen van rijstkaf op een rij:
- Europees geproduceerde grondstof
- Afkomstig uit een reststroom van de voedingsindustrie
- Verhoging van het luchtgehalte
- Inbreng van opneembaar Silicium
- RHP gekeurd
- Schoon en zeer homogeen
- Voldoende beschikbaar
- Ook geschikt om mee af te strooien

Voor meer informatie:
Lentse & Slingerland Potgrond
www.horticoop.nl
substraat@horticoop.nl

Publicatiedatum: