Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vincent Elegoet, Saveurs du Bout du Monde

"Het vergt lef een Spaanse tomaat in Bretagne te verkopen"

Het Bretonse bedrijf Saveurs du Bout du Monde verkoopt de Spaanse roze tomaat 'Rosa de la Reina'. Vincent Elegoet, directeur van het Franse bedrijf, vertelt: "Deze ene keer zijn onze Spaanse vrienden er in geslaagd een uitmuntende tomaat te telen. Het ras moet gegeten worden als het nog iets roze is; wacht niet tot het roder kleurt."


De Rosa de la Reina tomaat wordt bij voorkeur gegeten als hij nog wat roze is. Als de tomaat rijper is, kan de smaak wat 'melig' zijn.

"In Frankrijk hebben we al wat roze hybride-tomatenrassen. Deze worden verkocht door de grote Bretonse merken maar zijn nogal smakeloos. Het aanbieden van een Spaanse tomaat in Bretagne vereist wel wat lef maar we bluffen niet want dit ras smaakt echt geweldig. Ik hoop dat de populariteit van de roze tomaat groeit, zodra consumenten kennis gemaakt hebben met de smaak."

Buiten Rosa de la Reina biedt Saveurs du Bout du Monde alle Bretonse tomatenrassen aan. Momenteel is de tomatenmarkt in Bretagne rustig. "De sneeuw is niet echt bevorderlijk voor de consumptie van voorjaarsgroenten zoals tomaten. Pasen staat echter voor de deur dus de consumptie zal stijgen."

Vincent noemt zichzelf een traditionele Bretonse leverancier maar wel één die zich van de anderen onderscheidt. "Ik probeer altijd overal kleine niches te vinden, zoals zoete baby-wortelen uit Engeland, groenten die door anderen over het hoofd gezien worden of kleurrijke producten. Het is onze specialiteit om nieuwe en originele producten te vinden."


Voor meer informatie:
Saveurs du Bout du Monde
Le Croissant 
29250 Plougoulm
France

Publicatiedatum: