Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rijk Zwaan:

"Met Trovanzo maken we een duidelijke stap vooruit in kwaliteit"

Het Rijk Zwaan-tomatenras Trovanzo RZ (voorheen 72-762 RZ) is dit seizoen geplant in zowel de belichte teelt als de onbelichte teelt. "In het segment van grove trostomaten is onderscheiden best lastig", zegt Ben Zwinkels, crop coördinator tomaat bij Rijk Zwaan. "Met Trovanzo maken we een duidelijke stap vooruit in kwaliteit. De tomaten van Trovanzo hebben een mooie vruchtvorm met een prima rode kleur ten opzichte van het hoofdras in dit segment. We hebben het vertrouwen dat de markt dit ras zal gaan oppikken".


Pieter Geerts van Meer Fresh Products en Theo van der Kaaij van Kaaij Kwekerij B.V.

Deze positieve eigenschappen zijn door verschillende telers gezien en Trovanzo is daarom zowel in de belichte als in de onbelichte teelt aangeplant. In de onbelichte teelt is het ras aangeplant bij Gebr. van Adrichem (lid van Prominent) en bij Kaaij Kwekerij B.V. (veiling ZON) en in de belichte teelt staat het ras bij Meer Fresh Products (lid van Van Nature). Kwekerij Meer Fresh Products is inmiddels al in productie. De twee onbelichte telers zullen over één week gaan produceren.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com



Publicatiedatum: