Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloemkoolaanvoer blijft krap

Tholen - Kou en regen zorgden de afgelopen weken voor een flinke aanvoerdip in bloemkool, laat een Nederlandse handelaar weten. De volumes die vanuit Spanje komen, vallen tegen. De aanvoer vanuit Frankrijk is beter maar daarvan is de kwaliteit wisselend. Er wordt goed voor de bloemkool betaald, prijzen liggen momenteel tussen de 9 en 10 euro per colli.

Het Nederlands/Belgische seizoen is door de kou ook vertraagd. "Meestal barst het seizoen tussen nu en 14 dagen los maar het koele voorjaar heeft het seizoen opgeschoven. We staan in nauw contact met onze telers, die de groei dagelijks monitoren maar aanvoerprognoses kunnen we nog niet afgeven. Het is echt afwachten op de lente. Dit is een periode die gunstig kan zijn voor onze serretelers. Momenteel is er mondjesmaat aanvoer van winterbloemkool, o.a. van een teler uit Zeeland", laat BelOrta weten.
 
De afzet van bloemkool verloopt volgens de Nederlandse handelaar redelijk. Het draait bij bloemkool om de prijs die momenteel redelijk hoog ligt. "Daardoor is de afzet minder. Hoe lager de prijzen hoe groter de markt", besluit hij.

Voor meer informatie
Tel: +32 (0)15 565 617
verkoop@belorta.be
www.belorta.be