Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Compleet warehouse op lithium-ion

Wie binnenkort moet investeren in nieuwe heftrucks of pallettrucks, kan nog maar moeilijk om de voordelen heen die li-ion-techniek biedt ten opzichte van loodzuurbatterijen: snel (tussentijds) laden, geen batterijwissel, uitstekende prestaties dankzij een hoge energiedichtheid en een constant vermogen, een lange levensduur en onderhoudsvrije batterijen. Met ruim 30 modellen voor in het magazijn, zoals stapelaars, double stackers, orderpickers en reachtrucks, kunnen klanten van Linde Material Handling nu het merendeel van hun logistieke activiteiten in het magazijn uitvoeren met li-ion-varianten.



Het productspectrum van li-ion-modellen is uitgebreid met stapelaars en double stackers met een hefvermogen van 1.2 tot 1.6 ton. Deze zijn verkrijgbaar in een meeloopversie én als model met een opklapbaar (AP) of vast bestuurdersplatform (SP). Daarnaast zijn er orderpickers met een hefvermogen van 2.5 ton en reachtrucks met een hefvermogen van 1.0 tot 2.5 ton verkrijgbaar.

In combinatie met de modellen, die al beschikbaar waren, zoals laag heffende pallettrucks en trekkers, zijn nu alle centrale activiteiten in het magazijn uit te voeren met li-ion-apparaten: van de laadperrons voor vrachtwagens tot het opslaan en ophalen van goederen in het magazijn, en van het orderpicken tot het aanleveren van goederen voor verzending. "Voor de magazijnsegmenten met de grootste volumes heeft Linde inmiddels een 'lithium-ion-optie' in zijn assortiment. Daarmee hebben we een doorslaggevende stap gezet op weg naar een compleet assortiment met deze batterijtechniek", vertelt Christoph Englert, Product Manager Industrial Trucks bij Linde. "We krijgen veel positieve reacties van klanten die de trucks lang achter elkaar gebruiken. Ze hebben vooral lof voor het feit dat de spanning constant blijft totdat de batterij helemaal leeg is en voor de hoge beschikbaarheid. Dat betekent uiteindelijk betere prestaties tegen lagere kosten."

Om de voordelen van de nieuwe batterijtechniek optimaal te kunnen benutten, vormen de batterij, het batterijmanagement systeem en de lader bij Linde een totaalsysteem, dat via CAN-Bus met elkaar communiceert. "Het batterijmanagement systeem monitort de batterij en stuurt hem aan en zorgt ervoor dat het systeem altijd een optimaal vermogen levert", vertelt Englert. Zowel de heftruck, batterij en de lader zijn voorzien van CE-markering. De batterijen zijn uitgebreid getest en op meerdere manieren beveiligd.



Voor de stapelaars, double stackers en orderpickers zijn er vier batterijcapaciteiten van 1.8 kWh tot 9.0 kWh beschikbaar, afhankelijk van de draaglast. Bij de reachtrucks, die een spanning hebben van 48 volt, zijn er batterijen met een capaciteit tot 39.2 kWh. De batterijen zijn te combineren met laders voor diverse capaciteiten. Het aanbod hangt hierbij af van de vraag hoe vaak en hoe lang er (tussentijds) kan worden geladen. In het optimale geval wordt de li-ion batterij binnen 70 minuten volledig opgeladen.

Voor meer informatie:
MotracLinde
T +3188-7377800
F +3188-7377801
marketing.mit@motraclinde.nl
www.motraclinde.nl
Publicatiedatum: