Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verdere groei Lausanna RZ komkommer verwacht

Na een succesvolle introductie van Lausanna RZ in 2016 volgde in 2017 volgens Rijk Zwaan de doorbraak. "Lausanna is het standaardras voor zowel de 2e als de 3e planting in de traditionele teelt geworden. Naast het succes in de traditionele teelt kent Lausanna een snelle introductie in de hogedraadteelt. In 2017 is 35 hectare geteeld en we verwachten verdere groei in 2018."



Lausanna combineert volgens Rijk Zwaan een open en arbeidsvriendelijk gewas met een hoge productie. "Het vruchtgewicht ligt rond de 400 gram. Het oogsten van een hoog percentage 40-ers is dan ook gemakkelijk te realiseren. Het open gewas en de goede vruchtvorm zorgen voor een kwalitatief sterk product, ook in de laatste oogstweken. Lausanna is een zeer bedrijfszekere keuze voor uw zomer- en najaarsteelt, mede dankzij het sterke wortelgestel en de mindere vatbaarheid voor bontvirus."

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
www.rijkzwaan.nl
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl
Publicatiedatum: