Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
La Perla del Sud komt met onderstam Salutamu

Aubergine opbrengst hoger dan gemiddeld

Veel aubergine variëteiten zijn vatbaar voor aanvallen van bodemparasieten. Sommige paddenstoelen zorgen bijvoorbeeld voor mortaliteit tijdens de kweekcyclus. De oplossing van het probleem is het gebruik van de onderstam Salutamu: een eigen selectie van de Solanum torvum van Italiaanse La Perla del Sud, waar uitvoerig mee is geëxperimenteerd.


Wortels van aubergine planten geënt op Salutamu

"Het gaat om een specifieke selectie die is gecreëerd zodat het zich aanpast een mediterrane omgeving. Het is inmiddels geregistreerd in het Nationale Register van onderstammen en ook als commercieel merk," zeggen de bedrijfsmanagers.

"De onderstam laat zien dat deze resistent is tegen parasieten en schimmels. Hierdoor verliezen we weinig tot geen planten en is de opbrengst veel hoger dan gemiddeld. Salutamu tast de organoleptische kenmerken van de aubergines niet aan. Ik zou eigenlijk willen zeggen dat deze kenmerken zelfs verbeteren door het gebruik van deze onderstam," aldus een bedrijfsmanager.


Wortels van de aubergine

"Salutamu is de juiste keuze voor een teler die zich laat inspireren door duurzaamheid en het milieu want het is een natuurlijke hulpbron om ongedierte te bestrijden en daarnaast creëert het werkgelegenheid. Dat zijn twee aspecten die een belangrijke rol spelen bij de keuzes die een teler maakt," vervolgt een manager.


Aubergine geënt op Salutamu

Contact:
La Perla del Sud
Giombattista Campoccia
via IV Novembre 5/g
97019 Vittoria (RG)
Tel.: 335 7465062
Email: info@laperladelsud.it
Web: www.laperladelsud.it
Publicatiedatum: