Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pecans drukken groentengewassen weg

Kleinere oogst groene pepers in Nieuw Mexico

Nieuw Mexico staat bekend vanwege de kwaliteit van de alfalfa die het teelt en op nationale markten verkoopt. Het is ook bekend vanwege de veehouderij waar vlees en zuivel sleutelcomponenten zijn voor het succes van de landbouwsector. Maar Nieuw Mexico produceert meer: appelen, uien, sla, pinda's, mais en katoen. De groene peper uit Nieuw Mexico is lang een bron van trots geweest voor de eigen bevolking, die dit gewas teelt in de regio rond de Hatch en Mesilla valleien in het Rio Grande bassin. 

De groene pepers hebben het de laatste jaren echter moeilijk gehad in Nieuw Mexico. De beperkte beschikbaarheid van water is de voornaamste oorzaak van een terugloop van het areaal. Daarnaast is ook de arbeidsintensiviteit van de oogst een grote uitdaging en vanwege nieuwe immigratiewetten zijn er ook minder gastarbeiders beschikbaar om de oogsten van pepers en uien binnen te halen. 

Volgens southwestfarmpress.com is echter de concurrentie om het irrigatiewater de grootste bedreiging, met name vanuit de teelt van pecannoten van hoge kwaliteit en hoge waarde. Deze teelt is de afgelopen jaren stormachtig toegenomen. Pecanbomen hebben veel water nodig en kunnen mechanisch geoogst worden. Maar hun grootste voordeel zit in de hoge prijs van de noten in buitenlandse markten zoals China, India en het Midden Oosten. 
Volgens cijfers van de USDA en het landbouwdepartement van Nieuw Mexico is de oogst van chilipepers in 2017 afgenomen met 12 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit is een voorgaande trend. De oogst in 2017 bedroeg 63000 ton ten opzichte van bijna 70000 ton in 2016.