Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gotham Greens

Burgemeester Chicago opent bouw 140.000 m2 grote kas

De burgemeester van de Amerikaanse stad Chicago, Rahm Emanue, heeft samen met de oprichters van Gotham Greens, Viraj Puri en Eric Haley, en leiders van de gemeenschap in Pullman de bouw van Chicago's grootste kas officieel geopend. De 140.000 m2 kas van Gotham Greensa, die bij 107th Street en Doty Avenue wordt gebouwd, zal ongeveer 60 vaste banen en 70 tijdelijke banen in de bouw opleveren. 

"De beslissing van Gotham Greens om hier een tweede kas te bouwen is een teken van hun vertrouwen in Chicago en van de economische renaissance die gaande is in de historische gemeenschap van de wijk Pullman," zegt burgemeester Emanuel. "Pullman's historische verleden wordt alleen geëvenaard door zijn huidige economische groei, dankzij partners zoals Gotham Greens."


 
De nieuwe faciliteit zal jaarrond lokale groenten en kruiden van premium kwaliteit gaan produceren voor retailers, restaurants en andere klanten. Door het gebruik van de nieuwste groeimethoden, zoals de teelt op water, koelsystemen met verdampers en hernieuwbare energiebronnen zal het complex van $12,6 miljoen (€10,3 miljoen) ongeveer 30 keer meer gaan opbrengen per hectare dan bij de conventionele teelt, terwijl maar 10% van het water wordt gebruikt. 
 
Naast de locaties in Pullman bezit Gotham Greens ook nog drie kassen in New York City en verschillende faciliteiten in andere Amerikaanse steden die nog in ontwikkeling zijn. Gotham Greens heeft meer dan 160 mensen in dienst en werkt samen met organisaties binnen de gemeenschappen om werktrainingen en wellness en educatieve programma's te steunen. 
 
"Dankzij het leiderschap en het harde werk van burgemeester Emanuel, Alderman Beale, de stad Chicago, CNI, en al onze partners in de gemeenschap, is Pullmann een geweldige plek voor ons om te innoveren en ons bedrijf verder te ontwikkelen," zegt de mede-oprichter en directeur van Gotham Greens, Viraj Puri. "We produceren jaarlijks miljoenen ponden verse producten voor lokale supermarkten en de foodservice markt in Chicago. Dit is de ideale tijd voor ons om onze aanwezigheid in het Midwesten verder uit te breiden, en Pullman is voor ons de ideale plek om dit te doen." 


 
Dit wordt de tweede kas van Gotham Greens in Pullman. Het bedrijf heeft al een 75.000 m2 grote kas op het dak van een lokale Method Products fabriek, die in 2015 is geopend. 
 
"De positie van Pullman is beter dan ooit tevoren," zegt wethouder Anthony Beale (9e). "Sinds het begin van de hernieuwingen in 2013, trekt Pullman Park jaarlijks meer dan twee miljoen consumenten. Whole Foods levert verse producten in heel Noord Amerika, maar Gotham Greens zorgt ervoor dat er op de schappen van lokale supermarkten in Chicago verse groenten en fruit te vinden zijn." 
 
Tot 2008 was het 6,2 hectare grote gebied in bezit van een Ryerson staalfabriek. Het doel van Chicago Neighborhood Initiatives is om het gebied voor $3,68 miljoen (bijna €3 miljoen) te kopen en klaar te maken en daarna aan Gotham Greens te verkopen, die daarna de verticale constructie van de kas zullen afronden. Het wachten is nog op de Gemeenteraad, die een financiering van $3,4 miljoen (€2,8 miljoen) in Tax Increment Financing (TIF) moet goedkeuren.



"Het zijn spannende dagen voor Pullman," zegt David Doig, de voorzitter van CNI. "Met ongeëvenaarde wegen, spoorweginfrastructuur, veel onbezet land, een afstand van 20 minuten tot The Loop en voldoende behuizing en historische gebouwen wordt Pullman een bestemming waar steeds meer mensen willen wonen en werken. Dankzij het uitstekende leiderschap van wethouder Beale en de goede samenwerking met burgemeester Emanuel heeft Pullman een echte 'comeback' gemaakt." 

 
De nieuwe kas draagt bij aan de $250 miljoen (€203,5 miljoen) aan recente publieke en private investeringen die zijn gedaan in Pullman, waaronder het 150.000 m2 grote Whole Foods Midwest distributiecentrum, het 135.000 m2 grote Pullman Community Center, het Pullman Park winkelcentrum, het retail complex op 111th Street Gateway, ArtSpace woon/werk lofts, en het onlangs ontworpen Pullman National Monument.
 
Voor meer informatie:
Publicatiedatum: