Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slecht nieuws voor aspergeliefhebbers door koudegolf

Duitse asperges hebben het momenteel moeilijk door de lage temperaturen, meldt Proplanta.de. "Met een beetje geluk zullen er rond Pasen hier en daar wat asperges verkrijgbaar zijn, maar we praten hierbij zeker niet over relevante hoeveelheden", zegt Fred Eickhorst, directeur van de vereniging van aspergetelers in Niedersachsen.

Op noemenswaardige hoeveelheden rekent de 'Bundesvereinigung der Erzeugerorganisationen Obst und Gemüse' (BVEO) pas na Pasen. "De kwaliteit zal naar verwachting echter goed zijn", aldus woordvoerster Elke Schickedanz.

"Voor de Duitse asperges is het nog te koud en ook vanuit de klant is er nog niet echt vraag naar asperges", zegt Birgit Rogge van de 'Agrarmarkt-Informationsgesellschaft' (AMI) in Bonn. De vraag naar de voorjaarsgroente is ook van het weer afhankelijk. Bij koud, grauw winterweer hebben de consumenten maar weinig trek in asperges. "Warmte en zon is ook voor de vraag goed."

Wie echter werkelijk asperges wil en bereid is om wat dieper in de buidel te tasten, kan ook nu al Duitse asperges kopen. Kleine hoeveelheden van speciaal verwarmde akkers of uit de kas zijn al beschikbaar, aldus Elke Schickedanz.

In het afgelopen jaar werden er volgens cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek in heel Duitsland 127.800 ton asperges geoogst, een recordhoeveelheid. In 2016 bedroeg de oogst nog 120.014 ton. Gemiddeld betaalden de Duitsers in 2017 volgens de BVEO 6,70 euro per kilogram voor witte asperges - in 2012 was dit nog een euro minder.
Publicatiedatum: