Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
28 maart 2018 10.00-18.00

Bestrijden zonder chemie - hoe dan?

Insectensterfte en andere milieuzorgen spelen een hoofdrol in de publieke opinie. Ze worden toegeschreven aan het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in de gangbare land- en tuinbouw. Logisch dus dat de roep om meer (ontwikkeling en toepassing van) ecologische/biologische, of in elk geval duurzame vormen van land- en tuinbouw met minder van dat middelengebruik, nadrukkelijk en hard klinkt. Het allereerste 'Jaarcongres Landbouw zonder chemie – hoe dan?' heeft als doel agrarisch Nederland meer richting ecologische/biologische (bestrijdings)middelen te laten bewegen.

"De Nederlandse landbouw heeft een 'Deltaplan' nodig", zegt de directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving. Kopstukken uit agrofoodbedrijven, natuurorganisaties en de landbouwsector hebben hun handtekening gezet onder een intentieverklaring voor het opstellen van een Deltaplan Biodiversiteit.

Drie ambities
Ons eerste Jaarcongres Landbouw zonder chemie – hoe dan? heeft drie ambities:
  1. Milieu-impact land- en tuinbouw significant omlaag: Inzichtelijk maken aan welke knoppen we, los of gekoppeld, kunnen draaien om de milieu-impact van de land- en tuinbouw significant omlaag te brengen.
  2. Uiterst praktisch een urgent probleem oplossen: wist u dat het ontoereikende beoordelingskader van de autoriteiten maakt dat de ontwikkeling van ecologische/biologische oftewel groene middelen dreigt op te drogen? Dat moet anders.
  3. Commerciële kansen ontdekken: voor boeren, tuinders en telers voorstelbare stippen op de horizon zetten. En die koppelen aan consumenten en winkeliers – die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen. Als zij niet in actie komen gebeurt er niets.
Klik op ieder van de ambities om te zien welke sessie we daarvoor hebben samengesteld. Klik op programma om te zien hoe we de onderdelen met elkaar verbinden om een praktische agenda op te zetten.

Voor wie is dit congres interessant?
Dit congres is bedoeld voor iedereen die in de voedselketen actief is. Van gewasbeschermingsspecialisten, ontwikkelaars en fabrikanten van ecologische/biologische bestrijdingsmiddelen, beleidsmakers en -adviseurs (overheden en bureaus), toelatings- en handhavingsautoriteiten tot akkerbouwers, tuinders en melkveehouders. Zeker ook voor handel, verwerkers, retailers en out-of-home formules; deelnemers uit die sectoren zullen zich samen met consumenten kunnen oriënteren op de marktkansen die meer en nieuwe duurzame vormen van bestrijding en land- en tuinbouw bieden.

Waar en wanneer?
Woensdag 28 maart 2018, Koppert Biological Systems, Veilingweg 14, Berkel en Rodenrijs, inloop 9.30 uur, start 10.00 uur precies, einde netwerkborrel 18:00 uur.

Prijzen variëren van €45 tot €195, excl. btw.

Voor meer informatie:
Foodlog
www.landbouwzonderchemiehoedan.nl


Publicatiedatum: