Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Officiële bouwstart DC Hoogvliet

Hoogvliet is gestart met de realisatie van het Hoogvliet DC in op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk (gemeente Lansingerland). Naar verwachting zullen in 2020 de eerste activiteiten plaatsvinden in het nieuwe DC en zal kort daarna ook het inpandige servicecentrum in gebruik genomen worden.

In het nieuwe DC zullen zowel droge kruidenierswaren als vers, AGF en diepvriesartikelen grotendeels geautomatiseerd verwerkt worden tot zendingen naar de winkels van Hoogvliet. De verwerking van retouremballage zal eveneens via de nieuwe locatie gaan plaatsvinden. Ook de centrale slagerij van Hoogvliet zal onderdeel uitmaken van deze nieuwbouw waardoor Hoogvliet beschikt over een moderne centrale slagerij die voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, een zeer efficiƫnt proces mogelijk maakt en gereed is voor alle huidige en toekomstige voedselveiligheidsnormen.

Het realiseren van het nieuwe DC is een belangrijk onderdeel van de strategie van Hoogvliet met als centrale doelstelling de meest attractieve omni-channel supermarkt binnen haar marktgebied te zijn. Onontbeerlijk binnen deze strategie is het zo laag mogelijk houden van de kosten voor distributie en logistiek. Daarmee kan Hoogvliet sterk concurrerend zijn en blijven.

Algemeen directeur Siep de Haan van Hoogvliet: "De start van het nieuwe DC komt op een uniek moment. Dit jaar bestaat Hoogvliet 50 jaar en het ligt voor de hand dat we dan terugkijken op onze prachtige historie. Dankzij dit nieuwe DC richten we onze blik echter vooral op de toekomst! Met dit nieuwe DC lopen we zelfs voor op de ontwikkelingen en kunnen we dit doen tegen de laagst mogelijke kosten."

Met de integratie van het DC, de emballageverwerking, het servicecentrum en de productiebedrijven bakkerij en slagerij beschikt Hoogvliet over een robuuste nieuwe logistieke backbone voor de toekomst.

Verhoogde capaciteit
In het nieuwe DC, met een grootte van 72.000 m2 en de mogelijkheid tot uitbreiding met nog eens 10.000 m2, zal niet alleen de distributiecapaciteit fors verhoogd worden, maar worden logistieke processen geoptimaliseerd door hoge mate van mechanisatie en automatisering.

Publicatiedatum: