Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Aad Mostert: "Eerste flespompoenen deze week weer geplant"

Portugese pompoenen nu ook onder merk 'Boer Janus' in soep en maaltijden

Tholen - Al jarenlang is de familie Mostert in het Portugese Majorca - aan de kust tussen Porto en Lissabon - actief. Na de teelt van kuipplanten, bloembollen, slakken en spitskool zijn Aad en Ester Mostert inmiddels de laatste jaren in de teelt van flespompoenen en tuinbonen beland. Versland Selection verzorgt de afzet en in samenwerking met Gebr. van den Ende uit Maasdijk worden de flespompoenen tevens verwerkt in een nieuwe lijn soepen en maaltijden die onder de naam 'Boer Janus' op de markt worden gebracht.



"Deze week hebben we de eerste flespompoenen weer geplant", vertelt Aad. "Vorig jaar is zowel de teelt als de afzet goed verlopen, waardoor we dit jaar wat hoger inzetten en zijn uitgebreid naar een areaal van 5 hectare. De vraag naar flespompoenen is groeiende. We hebben leuk contact met Portugese telers en zitten elkaar niet in de weg."



"Ook de tuinbonen groeien alweer goed. Deze hopen we met een paar weken te oogsten en gaan allemaal naar de Nederlandse markt. De eerste oogst flespompoenen verwachten we eind juni. De teelt in Portugal bevalt goed bij de Westlanders. "Wij komen uit de kas en hadden geen ervaring met de vollegrondsteelt, maar we hebben de afgelopen jaren veel geleerd. Zo oogsten we de pompoenen nu met een accu snoeischaar", aldus Aad.

Het echtpaar zocht afgelopen jaar contact met soep- en maaltijdenfabrikant Van den Ende en dat resulteerde in de nieuwe lijn 'Boer Janus'. "Vroeger had ik altijd al Janus als bijnaam, afgeleid van Adrianus, dus dat leek me wel een mooie naam", lacht Aad. "Het gros van de flespompoenen verdwijnt al in de soep en zeker voor de iets minder mooi ogende flespompoenen is het een prima afzetmogelijkheid."



"Voor ons is het natuurlijk ook een mooie gelegenheid om wat meer bekendheid te krijgen en ook direct in contact te komen met de eindklant. We kunnen de flespompoenen, grotendeels van verse oogst aangevuld met een klein volume uit de bewaring, jaarrond aanbieden. En misschien volgen er wel meer producten onder deze merknaam. We staan overal voor open", besluit Boer Janus.

Voor meer informatie:
Aad Mostert
06-13162722
aadmostert@hotmail.com
www.boerjanus.nl

Voor vragen over afzet:
Versland
Peter de Koning
0174-225343
www.versland.com