Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse teler investeert in onderzoek naar meer selderijrassen

Selderijkweker Duda Farm Fresh Foods investeert opnieuw in verder onderzoek om nog zes patenten aan zijn selderijrassen toe te voegen. Als een van 's werelds grootste telers, die 33% van de in de VS geconsumeerde selderij levert, heeft Duda drie nieuwe veredelaars aangetrokken voor een totaal van vijf om het succes van deze nieuwe rassen te ondersteunen.

Het selderijprogramma is gebaseerd op 183 jaar onderzoek en 33 patenten die volgens het bedrijf bijdragen aan het verbeteren van de smaak en kwaliteit van de selderij die door Duda wordt geteeld. Duda is het enige bedrijf dat in dit soort onderzoek investeert en probeert nu dit selderijprogramma, dat zich van de westkust naar de oostkust uitstrekt, uit te breiden.

Volgens president van Duda Farm Fresh Foods, Dan Duda, doen ze dit om producten te leveren die aan de consumentenvoorkeuren voldoen en er wordt dan ook reikhalzend uitgekeken naar het onderzoek in 2018. 


 
De nieuwe patenten zullen het merk helpen nieuwe selderijvariƫteiten en smaakprofielen te ontwikkelen die zoeter en knapperiger zijn en minder draadjes hebben. Verder blijft het bedrijf tegemoet komen aan klanten op zoek naar handige, versproducten met voorgewassen, voorgesneden snackpakketten.

Volgens Larry Pierce, hoofd onderzoek en ontwikkeling van de afdeling plantenveredeling bij Duda Farm Fresh Foods, stelt Duda zich met deze investering echt als een leider op in de handhaving van hoogwaardige producten en dienstverlening in de AGF-sector: "Het is opwindend om te zien hoe dit programma de afgelopen jaren is gegroeid en om te weten dat ons merk alles doet wat nodig is om innovatie vooruit te stuwen." Het merk Duda Fresh is door Progressive Grocer aangemerkt als Celery Category Captain.

Voor meer informatie:
Sarah Bockholt
Tel: +1 (214) 206-3047
Publicatiedatum: