Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belang van duurzame landbouw in St. Kitts en Nevis

"Honger in de wereld is tussen 2000 en 2015 teruggedrongen van 1 miljard naar 800 miljoen verhongerende mensen," aldus Kevin Meehan, professor aan de University of Central Florida (UCF) en medewerkend aan Clarence Fitzroy Bryant College (CFBC) in St. Kitts. Hij voegde toe: "Deze 20 procent daling was bijna geheel toe te schrijven aan kleinschalige landbouw." Hij helpt het CFBC in St Kitts en Nevis om duurzame landouw te ontwikkelen die economisch toegankelijk is en eenvoudige aan te leren valt. 

Meehan pleit voor, onderwijst en helpt de eilanders, met het verstrekken van zaden, tot het geven van een lift en houdt dat in balans met zijn onderwijs aan het UFC in Orlando, Florida. Hij werkte mee aan de realisatie van een hydrocultuur schaduwkas op de campus van het CFBC, evenals zeven biologische tuinen en emmerhydrocultuur in Nevis.

Veel telers van duurzame landbouw op St. Kitts en Nevis zijn nog niet overtuigd dat hydrocultuur de weg voorwaarts is, ondanks dat het een belangrijke aanvulling is aan het onderwezen curriculim aan het CFBC sinds 2014. Veel telers telen nog een enkel gewas op een normale plantage. 

Een collega van Meehan aan het CFBC, Dr. Naraine, hoopt dat meer telers zullen samenwerken met het ministerie van onderwijs en zullen helpen om de plannen voor hydrocultuur verder uit te breiden. Dr. Meehan denkt dat financiering van bovenaf het meeste zou helpen om de boodschap te verspreiden. "Wat we nodig hebben is dat de overheid financieel gaat steunen met leningen en subsidies om mensen te stimuleren met hydrocultuur aan de slag te gaan."

Lees meer in Borgen (Toni Paz)