Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeria moet beleid tomaten en bananen heroverwegen

Nigeriaanse landbouwbeleidsmakers is geadviseerd om de relevantie van bananen, bakbananen en tomaten te overwegen. Ze zouden een manier moeten bedenken voor duurzame productie, die het overmatige verlies gedurende het oogstproces moet beperken.

Deze oproep werd gedaan door Dr Abayomi Olaniyan, de directeur van het National Horticultural Research Institute in Nigeria. Hij sprak op een workshop over de waardeketen van bananen, bakbananen en tomaten.

Tribuneonlineng.com citeert Olaniyan: "De afgelopen tijd zijn bananen tomaten belangrijker geworden in zowel de binnenlandse als de buitenlandse markt. Bakbanaan is een belangrijk levensmiddel en een cash crop met uitstekende bewezen medische en industriĆ«le relevantie. Het is een veelgebruikt productl in Afrika en daarom moet de duurzame productie een groter belang worden toegekend in de bepaling van landbouwbeleid op landelijk en internationaal niveau. Er wordt gedurende het seizoen een overproductie van bakbananen gerealiseerd, wat leidt tot verspilling. Dit overschot aan volume kan en moet bewaard worden in de vorm van poeder." 

Tomaat is een van de meest belangrijke groenten die in Nigeria geteeld worden. Het is een essentieel ingrediƫnt in de keuken en in de verwerkende industrie. Tomaten zouden vaker verwerkt moeten worden om het seizoensoverschot en de inconsistente jaarrond aanvoer te beperken.