Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Japanse tomatenteler gearresteerd voor stelen Chinese kool

Afgelopen donderdag arresteerde de politie in Aichi een tomatenteler op verdenking van diefstal van 160 Chinese kolen van een nabijgelegen veld. De prijs van deze bladgroente is hoog gebleven in het land sinds vorig jaar. 

Ikuo Shiono, 40 jaar, wordt ervan verdacht op 29 en 30 januari voor 80.000 yen (615 euro) aan Chinese kool gestolen te hebben uit een tuin in Toyohashi. Shiono heeft bekend, met het motief ze te verkopen tegen een hoge prijs. Volgens de politie heeft hij eveneens 3 andere diefstallen in januari en februari van Chinese kool bekend.

Volgens Japantoday.com heeft de politie verkoopfacturen van Chinese kool gevonden in het huis van Shiono en werden deze kolen gestolen en op de markt van de stad verkocht. Vanwege een aantal tyfoons in de afgelopen herfst en een koude winter zijn de prijzen van gewone groenten in Japan enorm gestegen. Sinds afgelopen februari zijn de prijzen van Chinese kool, kool en Japanse radijs meer dan verdubbeld ten opzichte van een gemiddeld jaar. Deze prijzen worden verwacht zo hoog te blijven gedurende maart.