Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU besluit over Bayer-Monsanto in april 2018

Begin dit jaar zal de Europese Commissie aankondigen of het akkoord gaat met de fusie van Bayer en Monsanto, aldus Eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager tegenover CNBC.

Brussel opende augustus vorig jaar een diepgaand onderzoek naar de voorgestelde overname van Monsanto door Bayer, maar een beslissing of de fusie goedgekeurd kan worden is twee keer uitgesteld en vier keer geschorst. Op dit moment staat het gepland voor 5 april en Vestager is voornemens deze deadline te gaan respecteren.

"We hebben een wettelijke termijn waaraan we moeten voldoen," stelde Vestager vorige week toen CNBC haar maandag vroeg of de beslissing opnieuw uitgesteld zou worden. "Wanneer een besluit wordt uitgesteld, is dat vaak omdat het bedrijf ons meer tijd geeft om te bespreken welke maatregelen zij voorstellen om onze zorgen weg te nemen." Ze voegde toe "dat het heel belangrijk is dat we zorgvuldig zijn, omdat voor iedereen geldt dat voeding het belangrijkste is. En dus is het belangrijk dat telers een keus kunnen maken, betaalbare prijzen betalen en niet gebonden zijn aan een enkele leverancier."