Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Steyn:

"Gouden handjes in het vmbo"

Rond begin februari is het tijd om aan de voorbereiding van de dag v.d. Westlandse tuinbouw te beginnen. Kom in de Kas is dit jaar op 7 en 8 april, bewust is de dag v.d. Westlandse tuinbouw in de week voor Kom in de Kas. Op woensdag 4 april is er voor de leerlingen in het basisonderwijs eigenlijk een bijzondere Kom in de Kas. De leerlingen maken 2 keer een uur kennis met verschillende tuinbouwbedrijven.

Tuinbouw is leuk
De boodschap is o.a. Tuinbouw is leuk, lees meer over de boodschap en doelen op de website van WNTweb. Bij de ingebruikname van de WNT web boekingsmodule in juni vorig jaar is de dag v.d. Westlandse tuinbouw al in de agenda gezet. Een flink aantal aanmeldingen was het gevolg. Na een bericht aan alle scholen staat de teller eind februari op 701 leerlingen/31 groepen. In de loop van februari druppelen de aanmeldingen van bedrijven binnen, dat wordt voor mij in maart nog even 'gas geven' om het bezoekschema op tijd compleet te maken…



Gemotiveerd en doelgericht op zoek
De eerste week van februari is ook de tijd van Westland On Stage, dit jaar alweer de 9e editie! Opvallend vond ik dit jaar de gemotiveerde stemming en actieve houding van de leerlingen tijdens het beroepenfeest op de locatie bij Olympus '70. Bijna allemaal waren ze doelgericht op zoek naar bedrijven om later op de Doe-Dag op 15 februari nader kennis te maken met beroepen.



Zonder een harde onderbouwing van cijfers is mijn indruk van deze dag dat de belangstelling van de leerlingen aan het verschuiven is. Enkele jaren geleden stonden de bedrijven met uiterlijke verzorging onder grote belangstelling, nu werd de fotograaf onder de voet gelopen. Hier en daar wat navraag maakt duidelijk dat vlogger of YouTuber worden grote belangstelling heeft. De markt zal het later wel reguleren. Wat mij positief stemt, is dat de belangstelling voor techniek ook goed is, er waren veel bedrijven met een mooi lijstje bezoeken voor de Doe-Dag van On Stage op donderdag 15 februari.

Gouden handjes in het vmbo
Of het toeval was of niet, in de week van Westland On Stage was er ook een artikel in het AD over de gouden handjes in het vmbo. Ik deel graag de mening van minister Arie Slob over onze vmbo'ers: de praktisch geschoolde leerlingen zijn heel belangrijk de toekomst!

Naast de dag v.d. Westlandse tuinbouw en Westland On Stage heb ik in februari de nodige tijd besteed aan de voorbereiding van de officiële start van WNT web op vrijdag 16 maart a.s. Voor het zover is, moet een samenwerkingsovereenkomst, een nieuw bestuur, statuten, financiën enz wel op orde zijn. Dat gaat goed komen, wordt vervolgd…

Blog van Paul Steyn, bron: SOB Westland
Publicatiedatum: