Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

RHP-uitlegvideo over meten stabiliteit grondstoffen

RHP (Regeling Handelspotgronden) heeft de respiratiemethode voor het analyseren van substraatgrondstoffen aangepast. De methode geeft inzicht in de stabiliteit van organische grondstoffen en of deze geschikt zijn om te gebruiken in een RHP-substraat. Met de test meet RHP de biologische activiteit om grondstoffen te kwalificeren. Bekijk het in deze RHP-uitlegvideo.


Het videomateriaal voor deze RHP-uitlegvideo is opgenomen bij of afkomstig van RHP, kwekerij D.C. van Geest en de RHP-gecertificeerde bedrijven Dutch Plantin en Van Iersel.

RHP heeft de test speciaal ontwikkeld om te onderzoeken of grondstoffen geschikt zijn om toe te passen in een RHP-substraat. Organische materialen kunnen gevoelig zijn voor afbraak. Bij dit afbraakproces wordt zuurstof gebruikt door bodemorganismen. De mate van zuurstofgebruik wordt weergegeven in de respiratiewaarde. Een hoge respiratiewaarde betekent een instabiel product.

Instabiele componenten verbruiken de zuurstof die de plant nodig heeft en kunnen problemen veroorzaken in de structuur van het substraat. En een te dichte structuur geeft onbalans in de toevoer van zuurstof en voeding naar de plant. Substraten die aan de eisen voor respiratie voldoen, blijven stabiel in de teelt en vormen zo een evenwichtige basis voor plantengroei. De respiratiemethode wordt ook gebruikt om de stabiliteit van boomsubstraten te meten.

Voor meer informatie:
Regeling Handelspotgronden
www.rhp.nl/



Publicatiedatum: