Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: HortiContact 2018

Tholen - De 16de editie van de HortiContact zit er weer op. De poging van de organisatie meer internationaal publiek te trekken lijkt voorzichtig vruchten af te werpen. Vaak op specifieke uitnodiging van standhouders maakten delegaties uit allerlei hoeken van de wereld een rondje. Tegelijkertijd is de beurs nog altijd een overwegend Nederlands onderonsje met een vrijwel 100% Nederlandse bezetting.


Hier gaat gebouwd worden. VB Group gaat voor een nieuw hoofdkantoor, Royal Pride Holland voor een uitbreiding van de kwekerij. Op de foto Robert Marks, Michel Winkel en Frank van Kleef.

Klik hier voor onze fotoreportage


Wat opvalt is dat meer bedrijven ervoor kiezen daadwerkelijk een stand te bouwen. Nog altijd is de hoeveel hokjes met een poster aan de muur, een kruk in het midden en een kerstboom in de hoek in de meerderheid, maar creativiteit krijgt meer de ruimte - een ontwikkeling die ongetwijfeld het gevolg is van de aanhoudende hoogconjunctuur.


Jan Vellekoop van Peter Dekker Installaties stond onlangs met een fraai artikel in de aandacht bij VNO NCW (http://www.groentennieuws.nl/artikel/166219/Dit-leerde- Jan-Vellekoop-op-handelsmissie). Nu kletst hij bij met Gill & Mitchell van der Drift van Mountain High Greenhouses.


Dirk-Jan van Daalen en Aad van Staalduinen van Van Daalen GWW


Erik den Drijver (Santen & Gasille) en Edwin van der Lans (Lans Westland).


Arbeid
Dat laatste is ook in de bezetting zichtbaar. Veel innovaties op gebied van waterzuivering en automatisering; verschillende start-ups met nieuwe oplossingen en innovatieve ideeën, en ook veel aandacht voor arbeid en arbeidsregistratie. Hoewel er werk te over is zijn werknemers steeds moeilijker te vinden, wat het thema arbeid tot een extra prominent thema maakt.

Klik hier voor onze fotoreportage