Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe markten voor Poolse groentenexporteurs

Europese groentenhandelaren hebben te maken met een seizoen vol uitdagingen. Dit geldt met name voor kool. Volgens Agnieszka Arcimowicz van het Poolse exportbedrijf Targban is het daarom belangrijk dat er nieuwe markten worden aangeboord. Targban is op dat vlak succesvol geweest in het Midden-Oosten.

Agnieszka Arcimowicz (rechts) van Targban op Fruit Logistica.

"De prijs van kool was dit jaar erg laag. We hebben dit jaar veel succes gehad met de export van onze kool naar het Midden-Oosten, maar dat wisten we al op voorhand. Wegens de transporttijden van 40 tot 45 dagen was het van groot belang dat we gebruik maakten van data loggers. Daarmee konden we garanderen dat onze groende in goede conditie op de eindbestemming aankwamen," zegt Agnieszka.

"Waar je echt niet op zit te wachten zijn, naast de lage prijzen, nog eens extra verliesposten. Ik vind het onvoorstelbaar dat er nog steeds bedrijven zijn, die hun goederen exporteren zonder enige vorm van traceerbaarheid. Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen maar de verliezen waarvan je kunt bewijzen dat er tijdens het transport iets mis is gegaan. Als bedrijf moet je dus alles doen wat nodig is om je product te beschermen."



Targban ziet ook steeds meer vraag naar zijn groene paprika's. Ondanks dat is er volgens Agnieszka nog steeds sprake van de misvatting dat Poolse groenten van lagere kwaliteit zou zijn dan bij andere landen. Het bedrijf moet nog steeds eraan werken om deze misvatting te weerleggen.

"We werken steeds meer met landen in de Golf. We exporteren onze paprika's daarnaar toe en ze worden goed ontvangen. Omdat andere producerende landen hoge prijzen voor hun paprika's hanteren, zocht de markt naar een alternatief met een goede kwaliteit en een lagere prijs. Samen met het Midden-Oosten zien we ook steeds meer vraag vanuit landen als Denemarken en Zweden. Omdat we een breed assortiment aan groenten aanbieden, zien we dat onze klanten steeds meer vragen naar mixladingen. In het komende seizoen zullen we doorgaan met het zoeken naar nieuwe markten. We zijn met name geïnteresseerd om ons nog meer te profileren op de Deense markt," zegt Agnieszka tot slot.

Voor meer informatie:
Agnieszka Arcimowicz
Targban
Tel: +48 22 48 14 804
Fax: +48 22 48 14 801
Email: a.arcimowicz@targban.com
www.targban.com
Publicatiedatum: