Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jordi Fijnheer, Van Oers United:

“Vraag om verlenging spruitenseizoen groeit”

Tholen - Steeds meer retailers willen spruiten jaarrond in de schappen hebben liggen. Door met de juiste combinatie van rassen, teeltlocaties en bewaartechnieken te werken, is jaarrond spruiten leveren mogelijk. De vraag in winterperiode is traditioneel veel groter dan die in de zomerse maanden. "Ruim het dubbele, het blijft nog altijd een kookgroente. Innovaties als spruiten voor in de salade bijvoorbeeld staan nog echt in de kinderschoenen", vertelt Jordi Fijnheer van Van Oers United. In Nederland lopen de teeltprogramma's van half juli tot en met half maart. Het einde van het Nederlandse seizoen komt dus in zicht, daarna wordt overgeschakeld naar de locaties in Marokko en vervolgens Frankrijk. Als back-up kan Van Oers ook zogenaamde ijsspruiten leveren. "Wanneer het hard vriest en om een soepele overgang te hebben naar het importseizoen, zetten we deze in."



Jordi: "De populariteit van spruiten groeit nog altijd. We willen door jaarrond kwalitatief goede en verse spuiten aan te bieden consumenten zo lang mogelijk aan het product binden. Daarvoor doen wij zelf ook marketing en promotieactiviteiten. Een aantal Nederlandse retailers bieden al jaarrond spruiten aan. We zien ook dat de Duitse retail de programma's zo veel mogelijk willen doortrekken. Vorig jaar waren ze rond deze tijd al gestopt maar nu is er nog altijd vraag."

Drie teeltlocaties en ijsspruiten zorgen ervoor dat Van Oers jaarrond kan leveren. "IJsspruiten zijn een service die we onze klanten graag willen bieden. In het najaar zetten we spruiten met stam en al in de koelcel en besproeien deze om de paar uur met water zodat er een ijsfilm wordt aangelegd. Indien nodig worden deze ijsspruiten langzaam ontdooid, geoogst en verwerkt. In reguliere spruiten levert Van Oers van half maart tot half juni vanuit Marokko, daarna schakelen we in juni en juli over naar Franse teeltlocaties en vanaf half juli tot en met half maart lopen de programma's in Nederland."



Tussen week 10 -12 stopt Van Oers met de oogst in Nederland. Terugkijkend op het seizoen ziet Van Oers dat het seizoen normaal en stabiel is verlopen. "Over het algemeen zagen we dat trips het grootste issue is geweest, maar de druk wisselde sterk per gebied. Koolvlieg gaf dit seizoen minder problemen dan vorig jaar", besluit Jordi.

Voor meer informatie:
Van Oers United
Jordi Fijnheer
Zomerlandseweg 1
3274 LX Heinenoord
T : +31 (0) 880 644501
F: + 31 (0) 186 608 051
jfijnheer@vanoersunited.com
www.vanoersunited.com