Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lancering Europese grondstoffenlijst voor biologische teelt

Tijdens Biofach 2018 heeft het Onderzoeksinstituut voor Biologische Landbouw FiBL officieel de 'European Input List' gepresenteerd. Dit is een online databank van commerciële producten die voldoen aan de EU-wetgeving inzake biologische teelt.


De Europese Input List database bevat momenteel bijna 7000 producten.

Op deze Europese grondstoffenlijst kunnen biologische telers en verwerkers actuele informatie vinden over producten die voldoen aan de relevante EU-wetgeving en principes van biologische productie. Naast telers en verwerkers is het overzicht ook bedoeld voor fabrikanten van en handelaren in grondstoffen. Zij kunnen door opgave van hun producten voor de European Input List aantonen dat hun producten voldoen aan de regels voor biologische productie. Controleorganen, nationale autoriteiten en beleidsmakers kunnen ook van het unieke online overzicht gebruikmaken, dat een goed onderbouwde basis vormt voor het kwaliteitscontrolesysteem voor grondstoffen.

De European Input List is te vinden op www.inputs.eu.

Internationale samenwerking
De European Input List vertegenwoordigt een samenwerking van verschillende instellingen. FiBL Europe is de projectcoördinator en uitgever van de lijst. FiBL Duitsland, FiBL Zwitserland en InfoXgen, de uitgever van de Oostenrijkse grondstoffenlijst, zijn de belangrijkste partners die bijdragen met hun technische kennis van productevaluatie. Deze hoofdpartners hebben tientallen jaren ervaring met het produceren van de nationale grondstoffenlijsten voor Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland.


Het team van de European Input List. Van links naar rechts: Rolf Mäder, FiBL Germany; Bernhard Speiser, FiBL Switzerland; Pia Pedross, FiBL Europe; Gabriele Moder, InfoXgen bij EASY-CERT services Ltd; Lucius Tamm, FiBL Switzerland. (Foto: FiBL, Andreas Basler)

Bijna 7000 producten
De European Input List database bevat momenteel bijna 7000 producten: ongeveer 3100 meststoffen en bodemverbeteraars, 700 gewasbeschermingsmiddelen en nuttige insecten, 60 plantenversterkers, 600 producten voor reiniging, desinfectie en hygiëne, 140 producten voor parasietenbestrijding, 1900 veevoerproducten en 200 producten voor voedselverwerking. Volgens de evaluaties van de hoofdpartners bleken deze producten te voldoen aan de EU-wetgeving inzake biologische producten.

Voor meer informatie:
FiBL
www.fibl.org
Publicatiedatum: