Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbetering van traditionele Chinese zonnekas: Dubbele isolatie

In de afgelopen drie maanden was de gemiddelde temperatuur in Noord-China 5-6 graden lager dan vorig jaar. Ondertussen zijn de kasverwarmingskosten weer gestegen. 

Van alle soorten kassen is een zonnekas absoluut het meest energiebesparende type. Het temperatuurverschil binnen en buiten kan 15 graden zijn, dus de lage kosten voor bouw en werking maken de zonnekas het meest populaire kastype in China. Daarnaast is bekend dat de traditionele zonnekas nadelen heeft, zoals een hoge fundering, lager automatiseringsniveau, etc.

Beijing Kingpeng Corporation heeft gewerkt aan een verbetering van dit type kas en heeft dit jaar goede resultaten behaald voor de eerste proef. "Deze nieuwste zonnekas heeft aan de achterkant een dubbellaagse structuur in plaats van een achterwand," lieten ze ons zien. "De productie van de hele kasstructuur is gestandaardiseerd en de kas is bedekt met een speciaal ontworpen thermisch gordijn."





Ook hoeven telers de kas niet in om de temperatuur, luchtvochtigheid en dergelijke te controleren. "Er zal een geautomatiseerd beheersysteem zijn om de temperatuur bij te stellen, waarbij vensters automatisch geopend en gesloten kunnen worden en de binnenklimaatgegevens worden verzonden naar de app van een gebruiker op hun telefoon en computer. Gebruikers kunnen elke parameter in de kas telefonisch bedienen. Telers hoeven dus niet tijdens vriesnachten de kas in, ze kunnen waar en wanneer ze maar willen het binnenklimaat bijsturen!"

Volgens Beijing Kingpeng zijn dit de vijf aspecten van dit nieuwe type kas:

1. Betere warmte-isolatie. De koudste dagen in Beijing in december 2017 laten bijvoorbeeld het temperatuurverschil zien tussen de traditionele en de nieuwe zonnekas:


Klik hier voor een vergrotingen

2. Lagere bouwkosten/Kortere bouwtijd. De kas heeft 1 enkele fundering en voor een kas van 1000 m2 zijn maar 7-10 bouwdagen nodig. In vergelijking met traditionele zonnekassen kan de totale investering met ongeveer 50% omlaag.

3. Gestandaardiseerde stalen kasstructuur en bouwprocessen waardoor de bouw gemakkelijker is en ook demontage mogelijk is.

4. Geavanceerde automatisering en dus minder arbeidskosten en een hogere efficiëntie.

5. Grotere interne ruimte waardoor aanpassing binnen mogelijk is. Hierdoor kan er in deze kas bijvoorbeeld verticale teelt worden toegepast of kunnen er andere moderne teeltsystemen worden geïmplementeerd om efficiënte faciliteiten te creëren.






Beijing Kingpeng International Agriculture Corporation
7th floor, Advanced Material Building
Feng Hui Zhong Lu, Haidian District,
Beijing, China, 100094
Web: www.kingpengintl.com
Tel: +86 58711536
Fax: +86 587117560
Email: info@chinakingpeng.com
 

 
Publicatiedatum: